Yours Kommunikationsbyrå logo

Yours och ekoturismen….

I höstas fick vi det finfina uppdraget att utveckla webbplatsen för Naturens Bästa. Nu tar vi ytterligare ett steg tillsammans, när Ekoturismföreningen, som står bakom märkningen Naturens bästa, anlitat Yours för att utveckla även sin webbplats.

Ekoturismföreningen arbetar för en hållbar och ansvarsfull turism över hela Sverige. Det kan röra sig om naturupplevelser som hundspann i snöbeklädda skogar, om norrskensspaning i Abisko eller kajakpaddling i skärgården på västkusten.

– Det här är en växande nisch, det finns en enormt stor efterfrågan. Folk drivs in i urbaniseringen och då växer efterfrågan på naturupplevelser, säger Per Jiborn, föreningens generalsekreterare.

Det två senaste åren har föreningen arbetat målmedvetet med att utveckla kommunikationen mot föreningens medlemmar och arrangörer, men också mot politiska beslutsfattare.

Ett steg i den riktningen har varit att utveckla webbplatsen för Sveriges unika kvalitetsmärkning för upplevelser, Naturens Bästa. Nästa steg är att även webbplattformen för Ekoturismföreningen vidareutvecklas.

– Eftersom Yours har jobbat på ett sådant bra sätt med den andra webben som föreningen driver, känns det som ett naturligt steg att även jobba med det här, säger Pär Innala, kommunikationsansvarig, Ekoturismföreningen.

Uppdraget för Yours del innebär att uppdatera webbplatsen grafiskt, att fokusera på innehållet som nyhetsplattform och att förbättra funktioner för omvärldsbevakning och spridning av kunskap.

Vad betyder det för Yours att vi fått uppdraget att utveckla Ekoturismföreningens webb?

– Det betyder mycket. Genuina och hållbara naturupplevelser ligger oss varmt om hjärtat. Redan när Abisko Turiststation började marknadsföra norrskensturismen för tiotalet år sedan fanns vi med i kulisserna och hjälpte till med marknadsföringen. Det här uppdraget knyter ihop säcken, säger Karin Klockare, vd på Yours.

I samband med att webbplatsen utvecklas, kommer även Ekoturismföreningen att byta namn till Naturturismföretagen.