Ja(nine) för hela slanten

Om några månader är hon nybakad civilekonom men har redan nu klivit på en anställning som junior projektledare här på Yours. Lär känna Janine Gracia, den obotlig optimisten och ja-sägaren med ”allting går”-attityd.

Det har gått ett år sedan vi först lärde känna Janine. I början av 2022 kom hon nämligen till Yours för att göra praktik och gjorde ett så pass stort intryck att hon nu är vår nyaste medarbetare. Som tur är verkar känslorna vara återgäldade.

– Det som är roligast här på Yours är att varje dag kan se så olika ut och att mycket sker på studs. Här är det en massa olika grejer på gång samtidigt och man får vara med i både den kreativa och den strategiska delen. Jag har fått vara med på allt från att planera nya projekt till skridskoåkning på isvägen för ett filmprojekt.

Under våren kombinerar Janine jobbet på Yours med att skriva sitt examensarbete. Ett examensarbete med en frågeställning som väcktes under föregående års praktik.

– Jag märkte att it-företag har svårt att rekrytera dataingenjörer så det är det jag vill undersöka lite närmare. Jag är också intresserad av platsvarumärke. Norrbotten kommer ju att behöva rekrytera från södra Sverige och utomlands på grund av den gröna omställningen så jag skulle vilja koppla även det området till mitt arbete, berättar Janine.

Janine är född i Filippinerna och uppvuxen i den lilla byn Näsåker som ligger drygt 4 mil norr om Sollefteå. Dit kom hon vid fem års ålder och lärde sig flytande svenska på en månad. Vi på Yours känner Janine som en riktig ja-sägare och det verkar vara något som är medfött eftersom hon i barndomen direkt svarade ja när en kompis frågade henne om hon åkte skidor.

– Jag hade aldrig stått på ett par skidor och förstod inte vad det innebar, men jag följde med hennes familj till skidbacken i Näsåker, satte på mig ett par skidor och åkte upp med knappliften. Men när det var dags att åka ner fick jag panik och började grina. Skotern fick komma upp och hämta, minns Janine och skrattar.

– Jag är verkligen en ja-sägare och är på nästan allt. Jag lär mig gärna i farten och tänker alltid att det blir kul. Sen lärde jag mig att åka snowboard i stället så det ordnade sig.

I Luleå hamnade hon tack vare word-of mouth. Hennes storasyster pluggade här och rekommenderade även Janine att söka till LTU.

– Jag hade varit i Luleå och hälsat på henne tidigare och tyckte att det var en fin stad. Vintern är ju ganska lång men samtidigt finns det så många roliga aktiviteter att göra då och de ljusa sommarnätterna väger upp för vinterns mörker.

Vad ser Janine då mest fram emot med sitt nya jobb?

– Jag vill så klart utvecklas i min roll. Men jag ser också fram emot att få jobba med världens bästa kollegor som är så duktiga och ger mig inspiration varje dag. Jag lär mig något nytt från er hela tiden. Varje morgon när jag kliver upp är jag taggad på att gå till jobbet.

Och lika taggade är vi. Välkommen till Yours-familjen Janine!

5 snabba fakta:

Bor: Med sambon Jack samt katterna Max och Pixie.

Drömmer om: Att ta examen och unna mig själv en resa till en tropisk ö där jag ska sitta med en (eller två haha) Piña colada i handen.

Hobby: Har flera hobbys men min favorit just nu är golfen eftersom jag tog grönt kort i somras.

Lyssnar på: Poppig house-musik.

Guilty pleasure: Att planera. Inför varje ny skoltermin har jag inte kunnat hålla mig från att göra upp en plan för hela året.

UP YOURS