svenska designpriset

Yours kommunikationsbyrå vinner medalj i Svenska Designpriset

Vid det prestigefyllda Svenska Designpriset 2023 kammade Yours kommunikationsbyrå i Luleå hem silvret i kategorin redaktionellt – kundtidning för arbetet med Kultje. 

Magasinet som Yours kommunikationsbyrå tagit fram tillsammans med uppdragsgivaren LKAB, skärskådar den gröna omställningen och är en konkret insats för att berätta om ett samhälle i konstant rörelse ur flera perspektiv. Yours prisades under en galamiddag som gick av stapeln på Moderna Museet i Stockholm den 19 oktober 2023.

– Att vinna priser är stort. Att få bidra till den gröna omställningen är större. Friheten vi fick för att ta fram tidningen, bildspråket och illustrationerna var avgörande för att förverkliga vår idé – att få hela Sverige att vända blicken mot norr. Vi är stolta över att ha förverkligat den visionen, säger Elin Boström, Art Director på Yours kommunikationsbyrå.

– Vi är jätteglada att Kultje uppmärksammats på det här sättet. Alla som bidragit till magasinet har gjort ett fantastiskt jobb. Design är nyckeln som öppnar dörren till läsarens nyfikenhet och engagemang, säger Erika Lindblad, kommunikationschef på LKAB.

Tobias Öström, vd på Yours, hyllar LKAB som en modig samarbetspartner.

– Det här priset visar att mod och kreativitet går hand i hand, och det är roligt att Yours inte bara gör bra reklam – utan dessutom prisvinnande.

UP YOURS