Elvira Hemström

Hej Elvira Hemström, Yours nyaste praktikant!

Under tre veckor har vi turen att ha 27-åriga Bodenbon Elvira Hemström till låns från andra året på Grafisk design-utbildningen på LTU.

Hej Elvira, kan du inte berätta lite om dig själv? Hur kom du fram till att du ville jobba med grafisk formgivning till exempel?

Intresset väcktes när jag jobbade med kommunikation för en kyrka. Det fick mig att söka in till en ettårig utbildning i digital kommunikation via Kalix folkhögskola. Jag märkte att jag ville sitta mer i Adobe-programmen än vad som ingick i utbildningen så därför sökte jag in till Grafisk design på LTU.

Vilken typ av formgivare skulle du säga att du är? Vad har varit roligast under utbildningen?

Roligast hittills har nog varit typografi och textsättning, eller egentligen kombinationen av text och bild – layout helt enkelt. Att få kombinera olika element för att hitta en balans, vad är för mycket luft och vad är för lite. En sådan formgivare kanske jag är. Men i den senaste kursen fick vi pröva på UI och hitta på en app och det tyckte jag också var roligt.

Hördudu, hur kom det sig att du gör din praktik här på Yours? Kan det ha något att göra med Byråveckan? (Byråveckan är ett samarbete mellan Yours, Oh My och utbildningen Grafisk design som Elvira går)

Ja, precis! Jag har varit med på Byråveckan två år i rad och varit här på Yours båda gångerna så inför min praktikperiod kändes det ganska naturligt att jag skulle vara här.

Det känns naturligt för oss också. Hur har din första vecka varit?

Det har varit roligt! Det är kul att få känna på arbetslivet, hur det är att vara på ett kontor i den här branschen som jag valt att rikta in mig mot och sätta sina kunskaper från skolan på prov. Det är också kul att se hur mycket samarbete det är mellan olika roller, och mellan samma roller. Sedan tycker jag att det verkar vara under en rolig period som jag är här. Det händer mycket och går fort.

Välkommen till Yours Elvira!

 

Fem snabba:

Bor: I radhus i Boden med min man.

Favorittypsnitt: Generellt gillar jag geometriska sans-serifer. Jag använde ganska nyss ett jag gillade, DM Sans. Den hade ett coolt G. 

Hobby: Jag har flera hobbys och det är oftast någonting där jag får använda mina händer. Just nu är det bakning där jag försöker att optimera mitt surdegsrecept.

Lyssnar på: Väldigt blandat men jag kommer alltid tillbaka till Coldplay. Jag har sett dem live två gånger så de har en speciell plats i hjärtat.

Drömmer om just nu: Sommar och ledighet. I sommar ska jag på en massa bröllop så det kommer bli en liten Sverigeturné.

UP YOURS