Topprekrytering stärker Yours verksamhet

Han har jobbat med flera tunga kunder och besitter en kompetens som är unik i Sverige. Rekryteringen av Richard Wikström kommer att hjälpa oss att fortsätta vara i framkant med våra kreativa kommunikationslösningar.

Under året som gått har vi vunnit många stora regionala och nationella upphandlingar som kräver att vi är i ständig utveckling och hela tiden strävar efter nya innovativa idéer som gör skillnad och skapar framgång för våra kunder.
– Det här är en rekrytering för framtiden. Det handlar om att anpassa verksamheten till en värld som digitaliseras i rask takt. Richards kompetens kommer göra vår kommunikation ännu vassare, säger Karin Klockare, VD på Yours kommunikationsbyrå.
Richard Wikström, 34, är en jordnära Luleåbo som några av världens största varumärken efterfrågat för sin specialkompetens inom 3D, animationer och avancerad retusch.
– Det känns riktigt bra. Är väl normalt något av en ensamvarg i jobbsammanhang. Så det kommer ta lite tid att vänja sig vid så mycket folk. Men å andra sidan är det ju väldigt trevliga människor, så det här ska nog gå bra. Stort plus i kanten för det goda kaffet och den goda frukosten som serveras, säger han.
När karriären tog fart var Richard bosatt i Göteborg och jobbade med ”rätt folk”. Mestadels jobbade han med att retuschera och art-directade diskmaskiner.
– När jag berättar hur mycket man retucherar produktbilder på diskmaskiner så brukar folk tro att jag överdriver. Men rätt blänk på rätt plats är väldigt viktigt om man skall tro att maskinen kan göra disken ren.

Sen kom du att göra, får man kalla det succé, med några av världens största bilmärken?
– Kanske inte succé. Det handlar mycket om att jobba med duktiga medarbetare som tar bilder på fina miljöer att sätta bilarna i. Sen kan ett stort tekniskt stöd och massor av tid göra underverk.

Och all den här specialkompetensen är väl självlärd?
– Det stämmer ganska bra. Gick mediaprogrammet här i Luleå och hade tankarna på ytterligare utbildningar. Fick lägga de tankarna på hyllan då jag fick barn väldigt tidigt. Så man kan nog säga att jag till största delen är autodidakt, då jag är uppväxt med ett stort intresse för bild och har spenderat en ohälsosam mängd timmar med att testa mig fram.

I dag är Richard en gift trebarnspappa som jobbar lite för mycket. Och vi kan stolt hälsa honom välkommen till Yours-familjen.

UP YOURS