Mediastrateg med hemlängtan

Tobias är ett av de senaste tillskotten till byrån, en hemvändande Luleåbo med passion för skidåkning, klättring och familjeliv. Idag är han vice vd och projektledare på Yours med kommunikation och mediastrategi som spetskompetens. Vi satte oss ner och pratade om hans resa och hur han hamnade på Yours.

– Redan när jag gick i gymnasiet på Hermelinsskolan fastnade jag för marknadsföring och reklam, säger Tobias.

– Då visste jag inte hur man skulle ta sig till för att jobba med reklam, om man inte var en kreatör. Men jag var intresserad av hur man kunde kommunicerar för att få folk att känna, tycka eller göra något.

– Detta ledde till att jag sökte mig till en utbildning på Luleås tekniska universitet som heter
Internationell ekonomi. Det var en jättebra utbildning där jag hade fokus på marknadsföring genom hela utbildningen.

Efter sin utbildning jobbade han ett år i Luleå innan han var tvungen att söka sig till Stockholm.

– 2007 var arbetsmarknaden i en stundande högkonjunktur som inte riktigt hade kommit till Luleå, så det fanns ingen chans för mig att komma in på arbetsmarknaden här på ett bra sätt. På Arlanda stod de nästan och väntade på folk. Så bara efter en veckas arbetssökande fick jag komma ner på flera intervjuer och hamnade på en mediebyrå som heter Vizeum.

– Där blev jag anställd som junior projektledare och jobbade med stora konsumentvarumärken, hjälpte dem planera hur de bäst skulle använda sina marknadsföringspengar för att sälja mer av deras produkter. Jag fick snabbt ett gott förtroende och fick många möjligheter att göra lite vad jag tyckte var roligt. Är man duktig och tar för sig i den branschen så står alla dörrar öppna, så jag hade aldrig en anledning till att lämna.

Efter elva år i Stockholm var det dags för Tobias och hans familj att flytta. Med den svåra bostadsmarknaden i Stockholm och med resten av sina familjer i Luleå så stod de inför ett beslut. Precis när de gick i dessa funderingarna hörde en vän av sig till Tobias.

Den vännen, Patrik Gamryd, är extern ledamot i styrelsen för Yours kommunikationsbyrå AB.

– Patrik hörde av sig och berättade att han hade frågat Yours-ledningen om de var intresserade av att ta in mer kompetens och att han hade presenterat mig som en person som ”passade jävligt bra”. Detta tajmade väldigt bra med de funderingarna vi hade om vår flytt. Så jag åkte och träffade Yours ledning och kände direkt att det här kändes väldigt spännande och att det var självklart att vi skulle göra det här.

UP YOURS