personalbild Conny

Rullstolen rullade in på en ny väg

Konst har han skapat i olika former sedan unga år. Men det var en olycka på skateboarden som gjorde att livet gick från tatuerare till Yoursare. Vi är glada över att få presentera Conny Veräjä som det senaste tillskottet i Yoursfamiljen.

31-åriga Conny Veräjä andas kreativitet. En konstnärssjäl som vuxit upp med pennan i handen. Precis som de flesta barn ritade Conny massor, men skillnaden var att han fick hakor att falla när han visade upp sina verk som liten. Redan vid 13 års ålder stod brorsans polare på rad för att få ta del av hans skapande.
– Jag började ganska tidigt rita tatueringsmotiv. Främst åt brorsans polare, säger han.

Framtiden var med andra ord självklar. Redan som 18-åring, samtidigt som han gick bygg på gymnasiet, började han jobba deltid som tatuerare vilket han fortsatte med i fem år. Under de åren kom även skateboarden in i bilden, och skulle visa sig ha en stor roll i att Conny faktiskt nu är Yoursare.
– Man får väl säga att det var skateboarden som förändrade mitt liv där på trappan på Hälsans Hus.

En ollie nedför en trappa på Hälsans hus slutade inte med ett proffskontrakt eller massa fina priser, utan i en rullstol med en bentransplantation och ny knäled.
– I samband med olyckan så började jag utveckla någon form av fobi för blod och hud. Vilket så klart inte är så bra om du jobbar som tatuerare. Så jag var helt enkelt tvungen att göra något annat.

Det blev starten på en ny resa som nu fortsätter på Yours trots ett år kvar på LTU där han läser grafisk design. Som formgivare menar Conny att han är väldigt kreativ och otroligt medveten.
– Det började med en praktik, och sedan ringde Tobias, vd på Yours, och frågade om jag var intresserad av att komma in och jobba lite extra. Det känns otroligt roligt. Det är väldigt lätt att komma in på Yours. Jag känner mig sedd och välkommen, säger Conny, som gjorde sitt första riktiga pass på kickoffen av nya Yourshuset.
– Det var en drömstart.

Fakta – Conny Veräjä
Ålder: 31 år
Bor: I tvåa i Luleå tillsammans med sin sambo Hanna.
Gör: Jobbar som ad på Yours och målar en jäkla massa tavlor på fritiden.
Rädd för: Prestationsångest.
Ser/lyssnar på: Har inte tid att titta på nåt. Lättsamt om jag nu tittar på något. Lyssnar på rock i alla dess former skulle jag säga.

PS: Vi hoppas kunna öppna en egen tatueringsstudio inom en snar framtid.

UP YOURS