Hemvändaren förstärker Yours

Lära sig åka längdskidor, simma på badhus oftare och sparka på isvägen. Det är bara några av alla saker som lockat henne hem till Luleå igen. Erika Almqvist älskar inte att skriva men vi säger, trots det, varmt välkommen till jobbet som copywriter på Yours!

Efter åtta år inom byrålivet i södra Sverige fick pandemin Erika Almqvist att reflektera över hemlängtan, välbefinnande och framtidsdrömmar.

– Jag tycker om team-känslan som finns på en arbetsplats. Att jobba hemifrån var inget för mig, jag blev så deppig. På ett sätt kastade pandemin om min värld och jag funderade över var jag var på väg, vad jag egentligen vill – ska jag bo i regniga, blåsiga Göteborg? Nej, verkligen inte.

Erika kom fram till att det hon egentligen vill, är att bo närmare sin familj. Hon är uppvuxen på Hertsön i Luleå och här finns fortfarande föräldrar och syskon kvar. Den 7 februari började hon på Yours.

– Jag har haft ögonen på byråer i Luleå och jag har fått en positiv bild av Yours i sociala medier, det finns en härlig tonalitet som lockar mig. När jag såg att ni rekryterade en copywriter kändes det rätt att söka. Yours känns avslappnat och familjärt.

Men rollen som copywriter har varit långt ifrån självklar och Erika menar att det man uppmärksammas för som barn, ofta blir en sanning.

– Under uppväxten fick jag ofta höra att jag var duktig på att skriva och tänkte att det isåfall fanns två alternativ, bli författare eller journalist. Författare verkade omöjligt och att skriva nyheter hela dagarna kändes jättetråkigt.

Istället hoppade hon på en kurs på Luleå tekniska universitet – skriva för olika medier. 

– Vi hade olika föreläsare och en vecka fick vi besök av en copywriter. Då kände jag snabbt att det här, det här är ju roligt!

”Tjusningen ligger i idén”
Efter en sväng till USA där Erika titulerade sig au pair väntade en tre år lång utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation i Umeå.

– Sen läste jag en YH-utbildning till copywriter i Göteborg där jag varit kvar inom byråbranschen fram till nu. Det känns roligt att komma hem, jag är väl en typisk medgångssupporter som flyttar hem när det går bra för regionen, haha. Men det är spännande att det händer mycket i Norrbotten och jag är en person som älskar nystarter, jag får energi av upptäcksfasen.

Som copywriter går Erika igång på strategier och internet-trender och hon är van vid att ta fram kampanjer och koncept, skriva manus och redaktionella texter samt copy till sociala medier, webb och annonser. 

– Jag älskar inte att skriva men jag råkar vara bra på det. Tjusningen i att jobba med kommunikation ligger i idén, själva kommunikationsinsatsen och det strategiska arbetet man gör tillsammans med kunden. Då blir skrivandet sekundärt. 

Annat som lockar med att flytta hem är upplevelserna som följer med på köpet.

– Jag har stora planer på att börja åka längdskidor och åka mer spark. Jag vill också besöka badhuset oftare, vi har ju ett så himla fint badhus här i Luleå centrum. Framför allt ser jag fram emot all tid jag kommer få nu när jag inte behöver pendla längre.

Och vi ser fram emot tid med dig, välkommen till Yours-familjen Erika!

Gott&Blandat
Nördighet: Funderat på att bli logoped då det inte bara är ord i sig som är intressanta, utan även hur de bildas och låter i munnen.
Drömmer om: Att bo i ett torp.
Lyssnar på: Podcaster, ljudböcker, och Frank Ocean.
Tittar på: Just nu långsamma dokumentärer på SVT och Euphoria.

UP YOURS