Filmstjärna till Yours

Den kända spökjägaren Mattis Larsson såg till att nuvarande kollegor tappade hakorna när han till sitt första möte med Yours landade på uppfarten – i en luftballong.

En ingress som kräver svar. Svar som vi så klart ska reda ut. Mattis Larsson är 34 år, född och uppvuxen i Boden. Redan i tidig ålder, efter sisådär sex jordsnurr, började filmintresset infinna sig. Men det skulle ta 28 år innan han landade sitt första jobb som filmskapare.

  Jag lekte tidigt med min pappas digitalkamera. Klippte ihop ”kreativa” skräckfilmer med spöken och demoner. Ett intresse som idag känns långt bort. Jag vågar inte se några skräckisar överhuvudtaget, säger han.

Men tänk om livet faktiskt var en film. Då hade vi skrivit en berättelse om spökjägaren som med sitt paranormala utredningsteam jagat spöken i bland annat Pragborgen, Windsor (som grundades 1066 av Vilhelm Erövraren) och slottet Barn i Rumänien (mer känt som Draculas slott). Vi hade skrivit om en entré som fick hela Yours-familjen att stå med hakorna tungt tappade på parkeringen. Det var nämligen inte med bil han rullade in – utan med en luftballong som han precisionslandade på den lilla parkeringen. Nu handlar berättelsen istället om en helt vanlig kille som jobbat som telefonförsäljare och personlig assistent. En kille som efter en livsomvälvande händelse bestämde sig för att satsa på sin dröm.

– De senaste fyra åren har jag jobbat som personlig assistent åt min pappa som drabbades av en aggressiv Alzheimer. När han gick bort tog jag beslutet att våga göra det jag tycker är kul, säger han. 

Starten som praktikant på Yours gör inte att han ångrar valet. Snarare tvärtom.

– Första tiden på Yours har varit otroligt rolig. Det är ett skönt gäng som snabbt tog in mig i jargongen, säger Yours nya filmskapare. Det är en ny känsla för mig. Jag är ju varken spökjägare eller ballongflygare i det verkliga livet. Men på Yours kan mina idéer få plats och flyga. Jag ser fram emot att komma till jobbet varje dag, säger han.

Vi hälsar Mattis välkommen till Yours!

UP YOURS