Yours Kommunikationsbyrå logo

Vinnande koncept att jobba tillsammans 

Tove Barsk jobbar som UX-designer på Yours. Vi satte oss ner för att prata om just UX-design och användarupplevelsen. Hon fick utmaningen att beskriva sitt jobb utan att använda ett enda buzzword… Tror du att hon lyckades? 

Vad gör en UX-designer egentligen? 

Jag jobbar med användarupplevelsen på alla de digitala produkter som vi producerar. Mitt jobb är att se till att användaren får en så bra upplevelse som möjligt av till exempel en webb eller en app.

Okej, hur funkar det? 

När vi startar till exempel ett webbprojekt finns jag med från uppstartsmöte till slutleverans. Jag stämmer av kundens önskemål kring webben, vilka användarna är och vilka konverteringar de vill uppnå, alltså vad de vill att användarna ska göra på webben. 

Vad är det viktigaste att tänka på?

Något förenklat skulle jag säga att allt ska fungera smidigt och samtidigt vara trevligt att titta på. Människors attention span, nej juste vad ska jag säga då, tålamod? Det blir allt kortare, vi förväntar oss att digitala produkter ska vara enkla att använda och såklart fungera oavsett plattform.

Vad är viktigast funktionalitet eller design?

Funktionalitet och design! Jag måste väl säga att funktionalitet är viktigast med tanke på mitt jobb. Jag tycker att det är ett vinnande koncept när jag som UX-designer jobbar tillsammans med en art director redan från start för att funktionalitet och design ska lira ihop på ett bra sätt. 

Här kan du se ett exempel på en webb som Tove UX-designat.