Yours Kommunikationsbyrå logo

Välkommen tillbaka, Hanna!

Ett år går så fort. Och tur är väl det, för i januari är det dags för vår vassa AD Hanna Stridfeldt att komma tillbaka till Yours efter sin föräldraledighet. Hon mjukstartade comebacken med en intensiv tredagarskurs på Berghs i Stockholm. Ämnet? Hur man bygger varumärken i sociala medier.

Under tre heldagar från tidig morgon till sen kväll varvades lektioner med intensiva grupparbeten kring hela sociala medier-kedjan; allt ifrån hur sociala medier-strategier ska vara integrerade i kommunikationsplanen, till olika typer av innehåll och hur man ska portionera ut det i sin sociala medier-planering.

– Jag har ändå jobbat med sociala medier aktivt, men det satte det hela i en helt annan kontext, säger Hanna.

Det låter som en jättespännande kurs?

– Ja, och väldigt användbar för hur vi jobbar.

Nu arbetar ju vi redan mycket i sociala medier, men fick du några bra stalltips?

– Det första är att tänka på det som man kanske tycker är tråkigt, men att först och främst kolla på mål och syfte, varför vi gör det och vem vi vänder oss till. Och att hela tiden tänka utifrån målgruppens perspektiv. De måste få användning av det vi gör.

Vad ska man särskilt tänka på?

– Att det faktiskt är en social kanal. Man ska kommunicera och inte informera.

Vad ska man undvika då?

– Undvik konkret sälj. Tänk mer att bygga upp ett intresse kring varumärket och få målgruppen att bli genuint intresserad av vad man håller på med. Alla tjänar på det.

Det absolut bästa med kursen?

– Det var någonting som jag konkret kommer att använda. Jag fick enormt mycket större kunskap och bredd kring det vi egentligen redan håller på med.

Vad inspirerande det låter!

­– Ja, och jag är så sjukt mottaglig för information och nya kunskaper nu när jag varit föräldraledig. Det var en svinbra grej att göra nu i slutet av en sådan här period. Jag kan inte sluta tänka på hur jag vill jobba i framtiden med strategi kring det här!

Det är ju bara några veckor kvar nu tills du börjar jobba igen. Hur känns det?

– Det känns jättekul! Jag börjar mer och mer längta tillbaka, och det har ju hänt en del på Yours också, så det ska bli svinkul.

Och det tycker vi med! Välkommen tillbaka Hanna!