Yours Kommunikationsbyrå logo

Skånsk energi förstärker Yours

För att få se vart hennes mamma växte upp, norrskenet och de riktiga vintrarna. Det är vad som fick Emilia Borg att packa väskan och flytta upp till Luleå för att studera grafisk design. Tre år, en examen och massa massa snö senare kan vi hälsa henne varmt välkommen till Yours.

Efter att ha jobbat väldigt mycket, utan semester och på flera olika jobb gick Emilia in i väggen. Läkaren rekommenderade henne att bara göra sådant hon tycker om. Att våga göra det som känns lustfyllt. Som liten hade hennes mamma berättat att Emilia älskade bokstäver. Förutom att hon lärde sig läsa tidigt, så fanns det ett stort intresse för att rita bokstäver i alla dess former.

– Jag började fundera över vad som som gjorde mig glad, och fastnade snabbt för grafisk design. Tänkte att då får jag ju jobba med det jag tycker är roligt, säger hon.

Hon hade två val. Studera hemma i i Skåne eller packa väskan och flytta drygt 1500 kilometer till Luleå och LTU.

– Det blev ett ganska lätt val. Min mamma är uppvuxen i Boden och jag såg väl en möjlighet att få uppleva hur det är att bo där mamma kommer ifrån. Jag uppskattar verkligen allt som jag inte fått växa upp med. Riktiga vintrar, norrsken, midnattssol och allt det andra norrländska, säger Emilia.

Efter tre år på LTU och med en grafisk design-examen blir det fortsatt Luleå och nu Yours. Emilia började som timanställd efter semestern och har i skrivande stund gjort sin första vecka på sitt nya äventyr.

– Det känns hur bra som helst. Verkligen skitkul och det känns som hemma redan. Känner mig supertaggad och hoppas att jag behövs varje dag, säger hon och skrattar.

Vi säger välkommen till Yours-familjen Emilia!

Gott&Blandat

Nördighet: Älskar Star Wars, Harry Potter och Lego. Har en dröm att bygga ihop en Star destroyer i lego.

Drömmer om: Att få jobba med grafisk design inom film och Graphic props.

Lyssnar på: Just nu är det mycket My Chemical Romance. 

Tittar på: Westworld.