Yours Kommunikationsbyrå logo

Emelie har hittat till Yours!

Hon är flygrädd, men utbildade sig till helikopterpilot. En kreativ ordningsmänniska som älskar att möblera om. Hon heter Emelie Morin, och är vår nya produktionsledare.

För ett tag sedan började vi söka efter en person som kunde se till att våra projekt flöt på effektivt, som var ett ess på att prioritera och som hade förmågan att vara länken mellan våra projektledare och kreatörer. Vi behövde en produktionsledare, helt enkelt.

Samtidigt arbetade vi med en ny webb åt helikopterföretaget Kallaxflyg. Där jobbade Emelie Morin som konsult. Hon lärde känna teamet på Yours och vi lärde känna en person som hade fingertoppskänsla för projekt, en organisatör med struktur som ledord och ett starkt driv.

Och för två veckor sedan blev det klart att Emelie bytte karriär och började jobba som produktionsledare hos oss på Yours.

Hur känns det?

­– Jättekul! Jag har ju alltid tyckt att det varit så skön stämning, högt i tak och vänskapligt när man varit in på kontoret, och tänkt att det hade varit kul att jobba där.

Några korta fakta om Emelie: uppvuxen i Luleå, har gått entreprenörsgymnasiet, är hemmakär och har alltid jobbat mycket, bland annat med ekonomi, produktionsfördelning och projektledning.

Ungefär samma sak som du går in i nu, alltså?

– Ja, liknande. Jag kommer att ha mycket hjälp av den erfarenhet jag har, när jag väl lärt mig branschen och hur ni jobbar.

När hon inte jobbar befinner hon sig helst i Riksgränsen på ett par skidor.

– Jag älskar att vara i fjällen och åka utför. Jag åker mycket hellre på en skidresa än en solsemester.

Med en sambo som spelar i Luleå Hockey blir det också mycket hockey på fritiden, men häng med kompisar, goda middagar och helgresor till Stockholm lockar också. Och med en nybyggd villa i Gammelstad har Emelie även en faiblesse för inredning –  och danska lampor.

– Jag handlar hellre en lampa än en tröja. Lampor är min grej. Sedan är jag mycket hemma. Det är min kreativa grej, att möblera om och flytta på saker. Så jag är ganska kreativ, jag tror att jag kommer att passa in här på det sättet. Det gäller bara att väcka det till liv igen.

Jamen så klart. Men tillbaka till helikopterbranschen. Du är själv helikopterpilot. Hur kommer det sig?

– Det är ju lite roligt…. jag är egentligen flygrädd. Flygplan är inte min grej och jag mår jättedåligt när jag ska flyga. Men så fick jag ta en provlektion en dag. Eftersom vi hade helikopterföretag var det ganska lättillgängligt, med instruktörer på företaget.

Flygrädslan fick ge vika, och efter en flygdel, en intensivkurs i Stockholm och hemstudier följde prov hos Transportstyrelsen. Och för tre år sedan tog Emelie examen, och blev samtidigt en av de yngsta kvinnorna i Sverige med helikopterpilotcertifikat.

Har du kommit över din flygrädsla nu?

– Lite, kanske. Man har mer förståelse för vad det innebär men jag tycker fortfarande att det är läskigt att flyga. I helikopter känns det som att du är mer med i världen, du har kontakt med marken även om du är högt upp. Och så vet man att det går att flyga om motorn stannar.

Det låter betryggande, tycker vi. Välkommen till Yours, Emelie!

– Tack! Det känns jättespännande!