Kund

Galären

Datum

November 2018

Plats

Coop Arena

Storlek på event

Publikrekordet gick upp till 6.220 personer

Rekordmatchen

Under Galärens 30-årsfirande 2018 ville man involvera Luleåborna i firandet. Idéen #Rekordmatchen föddes. Vi slog upp portarna till Coop Norrbotten Arena och bjöd alla på hockey när Luleå/MSSK tog emot AIK fredagen den 16 november. Galären brinner för hållbarhet och mångfald och är en stor sponsor till Luleå Hockeys damer. Genom #Rekordmatchen väckte vi intresset kring damhockeyn och fick möjligheten att ge något till Luleåborna. Tack vare en kommunikation som skapade engagemang och stolthet fick vi Luleå att stå upp för en idrott på lika villkor.

Yours bjöd in företag, föreningar och allmänheten att engagera sig i eventet genom både företagsutmaningen och föreningsutmaningen som i sin tur kunde leda till fina priser på plats under matchen. Ett antal kända idrottskvinnor och män och kontaktades för att spela in videos för att uppmana människor till att vallfärda till Coop arena och stötta idrott på lika villkor. Alla restauranger i arenan uppmanades att hålla öppet under kvällen för eventuella bokningar. Resultatet blev en fullsatt arena med ett nytt publikrekord.

Idrott på lika villkor

Genomslag i riksmedia och på sociala medier

#Rekordmatchen fick ett fantastiskt genomslag över hela Sverige och rekordböckerna fick skrivas om. Riksmedia rapporterade om matchen och på sociala medier haglade kommentarerna om den fantastiska insatsen för jämställd idrott.” Det nya publikrekordet blev 6 220 personer och kommunicerades i media som Luleås galna ”rekordslakt”.
– Det är helt amazing. Ett oförglömligt minne, säger stjärnbacken Jenni Hiirikoski till Expressen.

Casefilm Rekordmatchen

Jenni Hiirikoski om upplevelsen

Detta var bara ett av alla våra uppdrag.

Kolla in resten:

UP YOURS