Kund

Pajala och Övertorneå kommun

Fakta

Hej Hemby är ett kommunöverskridande projekt mellan Pajala och Övertorneå kommun med stöd av Region Norrbotten och Sparbanken Nord. Projektet arbetar med rådgivning och stöd till fastighetsägare som vill sälja eller hyra ut, och till husletare och nybyggare som vill flytta in. För att få fler att hitta till Tornedalen genomförs olika marknadsföringsinsatser tillsammans med lokala föreningar och näringslivet.

Vårt uppdrag

Att skapa en film som marknadsför Tornedalen i syfte att främja inflyttning.

Platsmarknadsföringsfilm Hej Hemby

Hej Hemby är ett projekt som drivs av Pajala och Övertorneå kommun med syfte att få fler att flytta till Tornedalen. Det här charmiga, egensinniga området som gränsar mot Finland dras med gamla föreställningar om att det är svårt att bo i den norrbottniska glesbygden. Sanningen är dock att människor lever samma sorts liv med samma möjligheter och utmaningar som folk i storstäder. Man bryr sig om sin karriär, bråkar med sin partner om städning, handlar med gnälligt barn, klämmer in träning på lunchen. Vanligt, helt enkelt.

Men det är också något visst med Tornedalen. Något lite eljest. Som ett eget land som varken tillhör Sverige eller Finland. Ett eget språk, egen kultur och egna traditioner. Tornedalen är mystiskt, vackert och mäktigt med starka naturkrafter som är närvarande på ett annat sätt än i resten av Sverige. Det är nästan som att Tornedalen är magiskt.

Vi ville visa upp mötet mellan den magiska platsen och den vardag som pågår. I ett faktiskt magiskt Tornedalen manifesterar sig det övernaturliga genom en magisk varelse, en liten man, som dyker upp och förgyller väldigt vanliga vardagsögonblick.

Platsmarknadsföringsfilmer från Norrland brukar se ut så här: drönarklipp över vackra landskap, sjöar, tätorter och kyrktorn. Men hur många drönarklipp på snötäckta trädtoppar kan man se innan man vill se något annat? Målet var att skapa något som sticker ut.

Detta var bara ett av alla våra uppdrag.

Kolla in resten:

UP YOURS