Kund

Coop Norrbotten

Uppdrag

Vi ska påminna norrbottningarna om fördelarna med att handla på Coop med målet att fler väljer Coop som sin matbutik framför konkurrenterna. Detta ska i förlängningen leda till ett ökat medlemskap.

Fakta

Coop Norrbotten är en av 31 konsumentföreningar i hela Sverige och startade i Norrbotten under 1800-talet. Idag har Coop Norrbotten verksamhet i länets 14 kommuner.

Kommunikationskoncept för Coop Norrbotten

Utmaning:

Kunderna vill gärna välja alternativ som ger tillbaka till den egna orten eller Norrbotten eftersom det känns bra och viktigt. Det är för många dock inte självklart vilket som är det mest lokala alternativet eller det bästa valet för Norrbotten. Det är fortfarande många som inte känner till att det finns ett Coop Norrbotten. I sin vardag möter kunderna främst varumärket Coop. Kopplingen mellan Coop och Norrbotten är inte självklar.

 

Lösning:

Coop Norrbotten ska bli tydligare i sin kommunikation genom ett nytt kommunikativt koncept som visar att Coop är det bästa alternativet för norrbottningarna och Norrbotten. Ett koncept som för Coop Norrbotten närmare sina kunder genom att visa upp den gemensamma viljan att verka för den goda kraften i Norrbotten. Visa att vi tillsammans kan göra skillnad för oss hemma i Norrbotten och för samhället i stort samtidigt som vi fredagsmyser, grillar korv i skogen eller firar barnkalas. Poängtera människors köpkraft och hur de kan vara med och bidra till en levande landsbygd, härligare vardag och ljusare framtid i Norrbotten.

 

Coop är det lokalaste alternativet oavsett vart i länet man än bor.

Enbart genom att handla i sin egen matvarubutik bidrar man till den goda kraften i Norrbotten. Tillsammans skapas det jobb, nya butiker och saker som bidrar till en ännu härligare vardag i vår del av landet. Som sponsring till exempel. Det tack vare att att vinsten från butikerna stannar i länet.

Coop för Norrbotten är också Coop för alla kommuner i länet från Katterjåkk i norr till Munksund i söder. Coop för Öjebyn, Coop för Överkalix, Coop för Kiruna och Coop för Mjölkudden, ja ni fattar poängen. Coop är det lokalaste alternativet oavsett vart i länet man än bor. 

Tillsammans med Coop Norrbotten lanserade vi konceptet i mars 2020 med hjälp av utomhusreklam, bannerannonsering, butiksskyltar och helsidor i print. Arbetet har sedan fortsatt löpande i sociala kanaler, helsidor, butiksinvigningar, på sponsorarenor och överallt i länet där Coop Norrbotten verkar.

Detta var bara ett av alla våra uppdrag.

Kolla in resten:

UP YOURS