Kund

Haparanda

Uppdrag

Skapa ett varumärke och samla detta i en brandbook

Om Haparanda

Haparanda är Sveriges östligaste tätort och gränsar till Finland. Namnet är en försvenskning av finskans Haaparanta som betyder 'aspstrand’. Genom landskapet, som har svallats av vågor under landhöjningen, går den vackra Torne älven. Haparanda har inte mindre än 6 600 hektar skärgård. Några av sevärdheterna är de vidsträckta sandstränderna samt en intressant flora och ett rikt fågelliv. Folkmängd: 9 210 (2023-09-30).

Grafisk profil för Haparanda

Haparanda hade ett otydligt varumärke och invånarna visade sig ha en generellt negativ bild av sin stad. Men när vi skrapade lite på ytan genom en workshop så hittade vi massor med saker som var riktigt bra. Framförallt att Haparandaborna skulle sluta be om ursäkt. Arbetet mynnade ut i en gränslös stad där normer är till för att brytas och mod har en självklar plats – där det unika hyllas och livet är lite ruffigt men vänligt. Här bor trygghet och gemenskap med naturupplevelser och kulturella höjdpunkter som närmsta grannar.

Var exakt den du är, utan att be om ursäkt.

Brandbook

Det här är ingen vanlig Brandbook. Den här boken är precis som Hapranda, gränslös. Det är inget regelverk, utan enkla riktlinjer för hur man använder den grafiska profilen – ett verktyg som med mjuka ramar låter kreativiteten blomma ut och bli gränslös. Faktum är att det inte ens är en bok. Det är ett interaktivt dokument där du kan ladda ner logotyper, mallar och typsnitt direkt till din desktop.

Ett axplock ur brandbooken

Brandbooken är ett praktverk, därför har vi här valt ut några detaljer. Boken innefattar allt från färger och typsnitt till riktlinjer för användning av logotyper, bildmanér, illustrationer och dekor, grid för annonsproduktion, powerpoint- och wordmallar och mycket mera. Vi anpassar varje brandbook efter kundens behov.

Vill du ha hjälp att skapa ett attraktivt varumärke?

Vill du titta på fler uppdrag?

UP YOURS