Yours Kommunikationsbyrå logo

Earth Hour har 10-årsjubileum nu på lördag

WWFs Earth Hour är världens största gräsrotsrörelse för planeten som uppmanar hushåll och företag att under en timme i första hand släcka belysning och om så önskas även stänga av icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan. Kampanjen drivs av Världsnaturfonden och sker årligen.

Earth Hour är en visuell signal till makthavare om att ta klimatet och global rättvisa på allvar, temat för årets Earth Hour i Sverige är en 100 procent fossilfri värld. Första gången Earth Hour hölls var i Sydney i Australien den 31 mars 2007. Detta skedde på initiativ av Världsnaturfonden, en lokal australisk miljölobbygrupp och tidningen The Sydney Morning Herald. Till 2016 så har mer än 2,4 miljoner enskilda åtgärder som vidtagits för #ChangeClimateChange och i år blir det rekord med över 7000 städer och 178 deltagande länder.

Var med och ta ställning för klimatet och en rättvis värld under Earth Hour – världens största miljömanifestation! Tillsammans kan vi inspirera varandra till klimatsmartare vanor och lära oss mer om varför maten vi äter och prylarna vi köper påverkar utsatta människor och miljöer långt bort. Genom att delta i #EarthHour skickar du en viktig signal till politikerna om att du vill se krafttag för klimatet och global rättvisa.

WWF Earth Hour, lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 lokal tid.

Mer info: www.wwf.se/earthhour

Earth Hour har två inspirerande videos som ni kan titta på här:
Earth Hour 2017: Ten Years of Impact
Earth Hour 2017: The Future Starts Today