Yours Kommunikationsbyrå logo

News of Yours

ny ägargrupp

Ny ägargrupp driver Yours

Hej Greta!

Skånsk energi förstärker Yours

Det globala byrånätverket firar fem år i Luleå

Hemvändaren förstärker Yours

personalbild Conny

Rullstolen rullade in på en ny väg

En rockande duo till Yours

Yours satsar på Connected Events

Yours vinner LTU

Moa flyttar in

Jon Havnesköld

"Älskar redan människorna"

Det är officiellt!

Allt hon behöver på en öde ö – ostbågar

Karin fortsätter "chefa"

Tobias Öström ny vd på Yours

Yours vinner Region Norrbotten

ny ägargrupp

Ny ägargrupp driver Yours

Den här stan behöver ännu mer kreativitet, inte sant? Det är precis vad vi på Yours också tycker. Därför har vår creative director Hanna Stridfeldt klivit in som delägare. Hanna har 15 års erfarenhet av branschen, 10 av dem på Yours där hon de senaste 4 åren arbetat som creative director, vilket hon också kommer fortsätta att göra.
– Vi vill skapa starka varumärken för verkliga människor. På Yours står alltid den kreativa idén i centrum och tack vare alla vassa kollegor, gör det hantverk vi lägger ner i varje uppdrag verkligen skillnad för slutresultatet, säger Hanna Stridfeldt.

Byrån drivs numera av Hanna Stridfeldt, Tobias Öström och Oskar Norberg.
– Hanna är både en erfaren och skicklig kreatör samtidigt som hon bidrar med ett driv som gynnar byråns utveckling, säger vd och delägare Tobias Öström.

Hej Greta!

Hon älskar naturen, familjen, färg och form. Säg hej till Greta som idag pluggar Grafisk design på LTU och som valt att ägna sin fritid åt Yours.

– Jag tycker de två veckorna med praktik vi fick från skolan var för lite. När jag fick tid över så valde jag att söka egen praktik för att få mer erfarenhet av branschen, säger hon.

Vem är Greta?

– Jag är en glad, utåtriktad och nyfiken person som älskar färg och form. 

Hur har första tiden som Yoursare varit?

– Underbar. Jag har redan lärt mig mycket och får vara med på väldigt många jobb. Ni har tagit emot mig med öppna armar och man känner sig inte rädd för att ställa de dumma frågorna.

Man brukar ju säga att det inte finns några dumma frågor, men här kommer i alla fall några som balanserar på gränsen.

Om du bara får lyssna på en låt resten av ditt liv?

– Keep your head up – Ben Howard. Den är då mest spelad på min Spotify.

Om du bara får se e film?

– Det blir nog The Holiday. Den gillar jag.

Men du, du är alltså här på fritiden?

– Jag har 25 procent mindre i skolan just nu och tyckte den praktik vi haft var för kort. Så jag passade på att söka på egen hand. Jag vill lära mig ännu mer och se hur branschen fungerar, få mer kött på benen helt enkelt inför när jag själv ska ut i arbetslivet.

Vi säger välkommen till Yoursfamiljen.

Skånsk energi förstärker Yours

För att få se vart hennes mamma växte upp, norrskenet och de riktiga vintrarna. Det är vad som fick Emilia Borg att packa väskan och flytta upp till Luleå för att studera grafisk design. Tre år, en examen och massa massa snö senare kan vi hälsa henne varmt välkommen till Yours.

Efter att ha jobbat väldigt mycket, utan semester och på flera olika jobb gick Emilia in i väggen. Läkaren rekommenderade henne att bara göra sådant hon tycker om. Att våga göra det som känns lustfyllt. Som liten hade hennes mamma berättat att Emilia älskade bokstäver. Förutom att hon lärde sig läsa tidigt, så fanns det ett stort intresse för att rita bokstäver i alla dess former.

– Jag började fundera över vad som som gjorde mig glad, och fastnade snabbt för grafisk design. Tänkte att då får jag ju jobba med det jag tycker är roligt, säger hon.

Hon hade två val. Studera hemma i i Skåne eller packa väskan och flytta drygt 1500 kilometer till Luleå och LTU.

– Det blev ett ganska lätt val. Min mamma är uppvuxen i Boden och jag såg väl en möjlighet att få uppleva hur det är att bo där mamma kommer ifrån. Jag uppskattar verkligen allt som jag inte fått växa upp med. Riktiga vintrar, norrsken, midnattssol och allt det andra norrländska, säger Emilia.

Efter tre år på LTU och med en grafisk design-examen blir det fortsatt Luleå och nu Yours. Emilia började som timanställd efter semestern och har i skrivande stund gjort sin första vecka på sitt nya äventyr.

– Det känns hur bra som helst. Verkligen skitkul och det känns som hemma redan. Känner mig supertaggad och hoppas att jag behövs varje dag, säger hon och skrattar.

Vi säger välkommen till Yours-familjen Emilia!

Gott&Blandat

Nördighet: Älskar Star Wars, Harry Potter och Lego. Har en dröm att bygga ihop en Star destroyer i lego.

Drömmer om: Att få jobba med grafisk design inom film och Graphic props.

Lyssnar på: Just nu är det mycket My Chemical Romance. 

Tittar på: Westworld.

Det globala byrånätverket firar fem år i Luleå

Som första skandinaviska byrå gick Yours kommunikationsbyrå 2019 med i det internationella nätverket Affinitá. När det exklusiva nätverket nu firar fem år av kreativa och resultatdrivna samarbeten gör man det i Luleå.

– För oss är det en möjlighet att få visa upp vår del av världen med allt som händer här och samtidigt få en internationell utblick och perspektiv på hur vi kan hjälpa våra kunder framåt, säger Karin Klockare, vice vd och partner på Yours Kommunikationsbyrå.

Affinitá grundades 2017 av Hervé Kabla, vd för kommunikationsbyrån Else & Bang i Paris, och är ett oberoende globalt byrånätverk som idag består av 150 strategiska, kreativa, digitala och tekniska medieexperter. Alla byråer i nätverket är handplockade för sin expertis och effektivitet.

– Tillsammans i Affinitá har vi skapat unika möjligheter att erbjuda våra kunder internationell spetskompetens inom en rad områden som vi själva inte har lokalt och möjligheten att hjälpa våra kunder ut i världen. Det är kraften i det gemensamma arbetet som för våra kunder närmare sina mål, säger Tobias Öström, vd Yours.

Firar fem år av samarbeten

När Affinitá nu firar fem år som globalt nätverk, väljer man att göra det i norra Sverige och Luleå. Idag täcker Affinitá totalt fyra kontinenter, Europa, Nordamerika, Australien och Asien.

I’ts been amazing coming to Luleå, not just for experiencing the arctics, but for learning more about the green industry revolution happening in this part of the world, säger Victor Rivera, Agenda New York.

– The collaboration between agencies across countries and markets have delivered a true value not just to Nubis, but to our clients as well. Gatherings like this is key to create even stronger bonds and evolve our offerings, säger Jelle Oskam, Nubis Amsterdam

Hemvändaren förstärker Yours

Lära sig åka längdskidor, simma på badhus oftare och sparka på isvägen. Det är bara några av alla saker som lockat henne hem till Luleå igen. Erika Almqvist älskar inte att skriva men vi säger, trots det, varmt välkommen till jobbet som copywriter på Yours!

Efter åtta år inom byrålivet i södra Sverige fick pandemin Erika Almqvist att reflektera över hemlängtan, välbefinnande och framtidsdrömmar.

– Jag tycker om team-känslan som finns på en arbetsplats. Att jobba hemifrån var inget för mig, jag blev så deppig. På ett sätt kastade pandemin om min värld och jag funderade över var jag var på väg, vad jag egentligen vill – ska jag bo i regniga, blåsiga Göteborg? Nej, verkligen inte.

Erika kom fram till att det hon egentligen vill, är att bo närmare sin familj. Hon är uppvuxen på Hertsön i Luleå och här finns fortfarande föräldrar och syskon kvar. Den 7 februari började hon på Yours.

– Jag har haft ögonen på byråer i Luleå och jag har fått en positiv bild av Yours i sociala medier, det finns en härlig tonalitet som lockar mig. När jag såg att ni rekryterade en copywriter kändes det rätt att söka. Yours känns avslappnat och familjärt.

Men rollen som copywriter har varit långt ifrån självklar och Erika menar att det man uppmärksammas för som barn, ofta blir en sanning.

– Under uppväxten fick jag ofta höra att jag var duktig på att skriva och tänkte att det isåfall fanns två alternativ, bli författare eller journalist. Författare verkade omöjligt och att skriva nyheter hela dagarna kändes jättetråkigt.

Istället hoppade hon på en kurs på Luleå tekniska universitet – skriva för olika medier. 

– Vi hade olika föreläsare och en vecka fick vi besök av en copywriter. Då kände jag snabbt att det här, det här är ju roligt!

”Tjusningen ligger i idén”
Efter en sväng till USA där Erika titulerade sig au pair väntade en tre år lång utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation i Umeå.

– Sen läste jag en YH-utbildning till copywriter i Göteborg där jag varit kvar inom byråbranschen fram till nu. Det känns roligt att komma hem, jag är väl en typisk medgångssupporter som flyttar hem när det går bra för regionen, haha. Men det är spännande att det händer mycket i Norrbotten och jag är en person som älskar nystarter, jag får energi av upptäcksfasen.

Som copywriter går Erika igång på strategier och internet-trender och hon är van vid att ta fram kampanjer och koncept, skriva manus och redaktionella texter samt copy till sociala medier, webb och annonser. 

– Jag älskar inte att skriva men jag råkar vara bra på det. Tjusningen i att jobba med kommunikation ligger i idén, själva kommunikationsinsatsen och det strategiska arbetet man gör tillsammans med kunden. Då blir skrivandet sekundärt. 

Annat som lockar med att flytta hem är upplevelserna som följer med på köpet.

– Jag har stora planer på att börja åka längdskidor och åka mer spark. Jag vill också besöka badhuset oftare, vi har ju ett så himla fint badhus här i Luleå centrum. Framför allt ser jag fram emot all tid jag kommer få nu när jag inte behöver pendla längre.

Och vi ser fram emot tid med dig, välkommen till Yours-familjen Erika!

Gott&Blandat
Nördighet: Funderat på att bli logoped då det inte bara är ord i sig som är intressanta, utan även hur de bildas och låter i munnen.
Drömmer om: Att bo i ett torp.
Lyssnar på: Podcaster, ljudböcker, och Frank Ocean.
Tittar på: Just nu långsamma dokumentärer på SVT och Euphoria.

personalbild Conny

Rullstolen rullade in på en ny väg

Konst har han skapat i olika former sedan unga år. Men det var en olycka på skateboarden som gjorde att livet gick från tatuerare till Yoursare. Vi är glada över att få presentera Conny Veräjä som det senaste tillskottet i Yoursfamiljen.

31-åriga Conny Veräjä andas kreativitet. En konstnärssjäl som vuxit upp med pennan i handen. Precis som de flesta barn ritade Conny massor, men skillnaden var att han fick hakor att falla när han visade upp sina verk som liten. Redan vid 13 års ålder stod brorsans polare på rad för att få ta del av hans skapande.
– Jag började ganska tidigt rita tatueringsmotiv. Främst åt brorsans polare, säger han.

Framtiden var med andra ord självklar. Redan som 18-åring, samtidigt som han gick bygg på gymnasiet, började han jobba deltid som tatuerare vilket han fortsatte med i fem år. Under de åren kom även skateboarden in i bilden, och skulle visa sig ha en stor roll i att Conny faktiskt nu är Yoursare.
– Man får väl säga att det var skateboarden som förändrade mitt liv där på trappan på Hälsans Hus.

En ollie nedför en trappa på Hälsans hus slutade inte med ett proffskontrakt eller massa fina priser, utan i en rullstol med en bentransplantation och ny knäled.
– I samband med olyckan så började jag utveckla någon form av fobi för blod och hud. Vilket så klart inte är så bra om du jobbar som tatuerare. Så jag var helt enkelt tvungen att göra något annat.

Det blev starten på en ny resa som nu fortsätter på Yours trots ett år kvar på LTU där han läser grafisk design. Som formgivare menar Conny att han är väldigt kreativ och otroligt medveten.
– Det började med en praktik, och sedan ringde Tobias, vd på Yours, och frågade om jag var intresserad av att komma in och jobba lite extra. Det känns otroligt roligt. Det är väldigt lätt att komma in på Yours. Jag känner mig sedd och välkommen, säger Conny, som gjorde sitt första riktiga pass på kickoffen av nya Yourshuset.
– Det var en drömstart.

Fakta – Conny Veräjä
Ålder: 31 år
Bor: I tvåa i Luleå tillsammans med sin sambo Hanna.
Gör: Jobbar som ad på Yours och målar en jäkla massa tavlor på fritiden.
Rädd för: Prestationsångest.
Ser/lyssnar på: Har inte tid att titta på nåt. Lättsamt om jag nu tittar på något. Lyssnar på rock i alla dess former skulle jag säga.

PS: Vi hoppas kunna öppna en egen tatueringsstudio inom en snar framtid.

En rockande duo till Yours

Här är den rockande duon som ska se till att Yours på ett ännu bättre sätt kommer kunna möta kundernas framtida behov.

Under flera år har Yours och Compodium haft ett nära samarbete. När Compodium tog beslutet att avveckla Connected Events såg vi på Yours möjligheten att ta ännu ett steg i vår ambition att genom idéburen kommunikation föra varumärken och människor närmare varandra. Något som Claes Isaksson och Per Westerlund mottog med öppna armar.
– Det känns lite som att man kommit hem. Som att vi pratar samma språk, säger de båda.

Claes och Per har levt ett liv i närheten av varandra sen ungdomsåren. Gått förbi varandra på samma konserter, beställt ur samma bar, ja till och med lyssnat på varandras spelningar. Men det var först för drygt ett och ett halvt år sedan som deras vägar möttes på riktigt när Per blev aktuell som Claes kollega.
– Jag kände direkt att det var rätt,  ville anställa honom på en gång säger Claes som ser Connected Events lite som sin bebis.

Vad gör då Claes och Per, förutom att de givetvis har bildat Yours egna husband?
– Vi har en jäkla massa års erfarenhet av att arrangera fysiska och digitala möten i både små och stora skalor. Vi fixar allt från teknik till agenda, säger Per.

För Yours är tajmingen på Claes och Pers intåg perfekt nu i en ”post-Covid-era” där man måste tänka nytt. Vi hälsar vår senaste stjärnduo varmt välkomna och hoppas på många många fler musikaliska aha-upplevelser.

Fakta – Claes Isaksson
Ålder: 53 år
Bor: Luleå
Gör: Connected Events och musik
Rädd för: Björn
Ser/lyssnar på: Allt som kommer från hjärtat

Fakta – Per Westerlund
Ålder: 60
Bor: Universum, Jorden, Europa, Sverige, Luleå, Bergnäset, Villastaden
Gör: Digital Kommunikationsstrateg på Connected Events
Rädd för: Svindlande höjder
Ser på: Oftast komedier tex: ”Monty Pythons”, ”Solsidan”
Lyssnar på: Allt möjligt, men det blir nog mest Jazz tex: ”As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls” Pat Metheny, ”The man with the horn” Miles Davis. Även filmmusik är nåt som jag gillar, speciellt av mästarna: Hans Zimmer, Ennio Morricone, John Williams

Yours satsar på Connected Events

Yours förvärvar  affärsområdet ”Connected Events” från Compodium.
Genom att etablera affärsområdet Connected Events stärker kommunikationsbyrån Yours sin förmåga att möta kraven på ”det nya normala” där fysiska events kompletteras med digitala. Med nya hybrida möteslösningar kombineras det fysiska värdskapet med det digitala. Timingen är perfekt nu i en ”post-Covid-era” där innovativa nya mötesformer blir ett starkt integrerat erbjudande till kunder och samverkanspartners.  

Yours och Compodium har samarbetat under många år och genomför denna strukturaffär för att stärka respektive bolags profil och tydlighet på marknaden. Compodium fokuserar på att bli en renodlad SaaS-leverantör inom premiumsegmentet för regulatoriskt styrda organisationer  med en ambition att även nå internationella målgrupper och Yours fortsatta ambition är att föra varumärken närmare människor genom idéburen kommunikation. 

”Connnected Events har varit en viktig del av Compodiums resa och det känns verkligen bra att Yours tar över stafettpinnen för att förädla Connected Events erbjudande vidare. Jag önskar dem ett varmt lycka till, säger Bengt Grahn, grundare och delägare på Compodium.

”Vi tar i och med den här affären vårt eventerbjudande till en helt ny nivå och blir konkurrenskraftiga på såväl den regionala som den nationella marknaden. Det känns extra roligt att Claes Isaksson och Per Westerlund blir Yoursare” säger Tobias Öström, VD på Yours.

För frågor om erbjudandet kontakta [email protected]

Yours vinner LTU

Yours blir filmleverantör till Luleå tekniska universitet.
– Det är väldigt roligt och hedrande att vi vunnit förtroendet att utveckla LTU:s rörliga kommunikation, säger Marlené Renholm, projektledare på Yours kommunikationsbyrå.

Under vintern 2020 gick LTU ut med upphandlingen på jakt efter en filmleverantör och i februari stod det klart att valet föll på Yours kommunikationsbyrå.
– LTU är en hjärtekund som vi har jobbat med genom åren och det känns jätteroligt att kliva in och producera ännu mer film, ett riktigt bra och viktigt verktyg för att föra LTU:s varumärke närmare sina målgrupper, säger projektledaren Marlené Renholm.

Vi har producerat film för LTU tidigare och nominerades bland annat till Publishingpriset med filmen Vatten på Mars. Nu ser vi fram emot att tillsammans med vår uppdragsgivare skapa effektiv kommunikation genom fler filmer.

Hör gärna av dig om du också är nyfiken på hur du kan använda film som en del i din kommunikation.

Moa flyttar in

Hon har salsahöfter och hiphoparmar, är modig fast rädd och vill att alla ska må bra men gärna lösa sin skit. Moa Szybalsky Hjalmarstål är Yours nya copywriter och vi har knappt träffat henne. Luddigt men fullständigt självklart.

En förmiddag i november 1986 föds Moa Szybalsky Hjalmarstål i Stockholm. Hon växer upp i Gröndal, läser mediaprogrammet på gymnasiet och lever för dansen där hon varvar dancehall och street med extraknäck som Go-Go på klubbar i Marbella.
– När jag klev in i balettsalen på Balettakademien i Stockholm 18 år gammal gjorde jag det med salsahöfter och hiphoparmar, läraren bara skakade på huvudet och skrattade.
Hon verkar vara lite så, den här Moa. En kreativ varelse som tar för sig, hakar på utmaningar och dras dit energin är. Genom åren har yrkestitlarna avlöst varandra – projektledare, kommunikationsansvarig, producent, strateg, creative director och kommunikatör. Alltid kombinerat med copywriter.
– Jag har pluggat konsthistoria och modehistoria, gått konstskola och läst svenska som andraspråk också. Förutom att jag pluggat på Berghs alltså, skrattar hon.
Ni vet vad man säger, en lång lista kan alltid bli längre och därför hoppade hon på vikariatet som uppstod hos oss på Yours när copywritern Daniel Engberg gick på föräldraledighet.
– Det är förvirrande, svinkul och utmanande. Jag har nog aldrig fått så mycket feedback och kärlek förut och för en som är otroligt hård mot sig själv är det väldigt fint. Men det är klart det är märkligt att börja ett nytt jobb när vi jobbar hemifrån. Det jobbigaste med att arbeta hemma är ju att jag aldrig kommer hem, på nåt sätt. Och jag längtar till jag får träffa alla yoursare, jag vill vara bland människor.

Luleå vann
Moa kallar sig själv för adrenalinfobist och menar att det mesta med fart är läskigt. Som att cykla, åka skidor, köra bil och så vidare.
– Varför ska jag jaga döden? Jag ser allt som kan gå åt helvete helt enkelt. Vilket ju är kanonbra om du jobbar med PR men mindre kul för min mer adrenalinstinna familj. Men jag vill påstå att jag är modig på andra sätt.
Ja, som flytten till Luleå till exempel, som tar sin början på en strand i Thailand 2006. Sand mellan tårna har nämligen både Moa och främlingen som ska visa sig vara den stora kärleken, men som hon inte har en aning om just då. 7 år och ett Facebook-inlägg senare ses de igen och efter tredje dejten flyttar Moa 91,8 mil.
– Prick ett år efter första dejten gifte vi oss mitt i butiken Nordansmak i Luleå. Jag trivs här, jag får ut mer av livet här uppe. I Luleå glider man över till en kompis med en flaska vin efter jobbet. I Stockholm bor alla vänner med flera mils avstånd och då blir stan platsen att ses på, det kostar alltså minst 1000 spänn varje gång du vill träffa en kompis. Dyrt ju.
2016 föds Kali och ger Moa ännu en titel, massa kärlek och färre timmar på dygnet.
– Allt jag vill göra en ledig dag är omöjligt med en fyraåring. Jag älskar att läsa och jag älskar att bygga lego, liksom på riktigt. Att följa en instruktion till punkt och pricka, jag tycker det är meditativt och superhärligt. Men när jag snart vågar ta körkort har jag bestämt att jag äntligen ska börja dansa igen.

Det ser vi på Yours också fram emot. Varmt välkommen Moa och alla dina discomoves, lär oss allt du kan!

Jon Havnesköld

"Älskar redan människorna"

Trots sin ringa längd på 1,70 kan han stoltsera med två SM-guld i Sveriges högsta basketliga. Han beskriver sig själv som glad, spontan och envis. Vi säger välkommen till Yours nya produktionsledare Jon Havnesköld.

Som 13-åring upptäckte Jon något som inte bara skulle ta upp större delen av hans dagar utan också forma hans framtid – basketen och träningen. Han var en liten spelevink när han 2010 slog på tv:n för att med stora ögon och öppen mun se Kobe Bryant spela hem mästerskapet till Los Angels Lakers. Sedan den dagen har han inte kunnat sluta kolla på basket i allmänhet och NBA i synnerhet.
– Jag visste inte vad NBA var innan den matchserien. Det var då jag blev basketspelare. Vi startade ett lag i skolan och jag spelade mina första matcher som 13-åring, säger Jon Havnesköld.

Trots sin ringa längd har han fått motspelare att lämna planen i tårar. Som 25-åring har Jon idag två SM-guld som fystränare för Luleå Basket.
– Jag var ingen vidare skytt och inte heller någon vidare returtagare. Men med min snabbhet och med min energi var jag nog en jäkligt jobbig försvarsspelare. Snudd på irriterande.

Egenskaper han nu kommer få nytta av på Yours. När Emelie Morin nu går på föräldraledighet agerar Jon som familjens nya produktionsledare där han ska fungera som ett stöd och även polis över projektledarna och kreatörerna.
– Jag kommer vara som en länk mellan projektledarna och kreatörerna med målet att skapa idéburen kommunikation som hjälper våra kunder att växa.

Jon har ingen erfarenhet av varken branschen eller människorna i den. Han har däremot alltid fascinerats av den och känner direkt att han hittat rätt miljö att fortsätta sin personliga utveckling i.
– Det är en otrolig energi och riktigt härliga människor här på Yours. Alla har sina egenheter som tillsammans skapar en väldigt kreativ miljö. Det är människor jag redan lärt mig älska. Människor jag nu ska få vara med att driva mot nya höjder.

 

Fakta – Jon Havnesköld
Ålder: 25 år
Bor: I tvåa i Luleå tillsammans med sina teknikprylar.
Gör: Produktionsledare på Yours, tränar själv och andra som fystränare för stadens elitbasketlag. Hinner även med att se dygnets alla basketmatcher.
Skrattar åt: Sarkasm och pranks. Kan också kallas dåliga skämt.
Rädd för: Tystnad.
Ser/lyssnar på: Basket och serier. Har alltid på något på tvn.

PS. Gillar du gaming? Kom in och ta en kaffe med Jon.

Det är officiellt!

Ta fram stora trumman! Vi är nominerade till Svenska Designpriset! 

Nu kan vi äntligen dela nyheten med er och samtidigt ta ett snack med vår art director Elin Boström som har designat den nya grafiska profilen för Luleå Näringsliv.

 – Det är ju helt fantastiskt! När jag fick höra att vi blivit nominerade blev jag så glad att jag nästan började gråta… men det kanske man inte ska säga? Ska jag vara cool istället? 

Absolut inte. Vi älskar känslor. Berätta var inspirationen till designen kommer från? 

 – Inspirationen kommer faktiskt från norrbottniska allmogemålningar som vi gjort en modern tappning av. Vi ville visualisera människor i samverkan och samtidigt ha en klar koppling till Norrbotten och fyrkantenområdet. 

Hur har samarbetet med kunden sett ut? 

 – Det har varit otroligt skönt att jobba med en kund som ger oss kreativ frihet och verkligen litar på vår förmåga. Vi fick en kort brief från dem och sedan fria händer, säger hon.

Allt hon behöver på en öde ö – ostbågar

På en öde ö är en påse Cheese Doodles det enda hon behöver för att överleva. Joggingskorna är också något som ligger Anki varmt om hjärtat. Men Yours nya ekonom är inte ett fan av att räkna kalorier. 

– Inte lika roligt att tänka på sådana siffror, säger Anki Flodström, ekonom. 

När Anki inte håller koll på byråns siffror gillar hon att vistas i naturen runt stugan, gärna med löparskorna på. Men det finns bara en sak hon inte klarar sig utan. 

– Om jag hamnade på en öde ö måste jag ha med mig ostbågar. Det klarar jag mig inte utan. 

Men trots löpintresset, kärlek för ostbågar och sin talang för siffror så gillar hon inte att räkna kalorier. 

Hur hamnade då Yours nya stjärna just här? 

– Jag har varit på både LTU och revisionsbyråer. Men ville vara under något privatägt där man har en bättre helhetsbild. Roligare att göra jobbet själv än att granska andras jobb, säger hon. 

Nu har du varit här ett tag, vad har gjort dig mest överraskad? 

– Här är det mer fokus på kunder. Det känns som att man tar sin uppgift mer på allvar och vill leverera mer show än vad jag är van vid.  

 

Vi säger varmt välkommen till Yours-familjen.

Karin fortsätter "chefa"

Hej Karin,

I fyra år har du nu styrt Yours-gänget som vd. Hur har det varit?
– Det första ordet som dyker upp i huvudet är jättekul. Att tillsammans med så många drivna och duktiga Yoursare fått göra och uppleva så mycket. Är tacksam och väldigt väldigt glad över dessa fyra år.

Men nu lämnar du alltså över stafettpinnen (eller ska jag säga moroten) till Tobias. Med tanke på hans fullmatade visitkort kommer det här bli riktigt bra va?
– Det vet jag att det kommer bli. Redan från första gången jag träffade Tobias kände jag att det är han som ska ta över och fortsätta driva oss framåt. Han har ett driv och en glöd som kommer utveckla och göra Yours ännu bättre och vassare. Och han älskar reklam och kommunikation som jag.

Vissa medier var ju lite luddiga om din framtid hos oss. Berätta, hur ser den ut?
– Ja, som ordförande så kommer jag ju ännu ha en del att säga till om. Nej, skämt å sido. Alla mina år i byråbranschen ska jag nu försöka använda för att utveckla och hjälpa Yoursgänget som senior kommunikationsstrateg. Jag vill finnas som en mentor för att driva projekt och personer framåt. Jag kommer också att fortsätta som projektledare här på Yours.

Om du måste nämna en höjdpunkt under dina år som vd?
– Min första kickoff som ansvarig vd. Det var pirrigt och spännande att få ansvaret för att leda detta drivna och engagerade lag.

Sist men inte minst. Det ska ju var kanonväder i helgen och du har ju en fallenhet för det här med vin. Så till min fråga; vad ska vi dricka i solen i helgen?
– Alltså det måste ju bli bubbel nu när solen ska lysa. Som Churchill sa: Champagne ska vara kall, torr och gratis. Så se till att bli bjuden på en flaska Pol Roger .

Tobias Öström ny vd på Yours

Nu tar Tobias Öström över som vd för Yours kommunikationsbyrå i Luleå. En planerad succession där tidigare vd Karin Klockare fortsätter som senior kommunikationsstrateg och styrelseordförande.

-För mig känns det väldigt bra att lämna över till Tobias, som kommit in med både ny kompetens och energi, och samtidigt kunna fokusera ännu mera på våra kunders utmaningar, säger Karin Klockare.

Tobias Öström är media- och kommunikationsstrateg med kundansvar och har varit vice vd sedan 2019. Efter studier i marknadsföring och internationell ekonomi vid Luleå tekniska universitet arbetade han elva år på mediebyrån Vizeum i Stockholm innan han återvände till Luleå för drygt ett år sedan.

-Det har aldrig varit mer utmanande och svårnavigerat i vår bransch än vad det är just nu, säger Tobias Öström, så det känns verkligen spännande och roligt att fortsätta driva byrån framåt tillsammans med våra duktiga Yoursare och våra modiga kunder.

Yours vinner Region Norrbotten

Yours blir Region Norrbottens nya kommunikationsbyrå.

– Vi är både glada och stolta över förtroendet. Vi ser det här som ett hedersuppdrag, säger Tobias Öström, vice vd på Yours kommunikationsbyrå.

I början av 2020 gick Region Norrbotten ut i pitch, och i april stod det klart att uppdraget föll på Yours Kommunikationsbyrå.

– När vi är med i den här typen av upphandlingar jobbar vi med en stor dos analys- och insiktsarbete för att skapa rätt utrymme för det kreativa arbetet vilket har lett till många spännande uppdrag, säger Tobias Öström och fortsätter:

Region Norrbotten står inför väldigt stora utmaningar och vi ser att kommunikation spelar en ännu viktigare roll även framöver.

Avtalet med Region Norrbotten gäller i två år med start 11/6 2020 med möjlighet till förlängning.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. De är länets största arbetsgivare med sina cirka 7 500 anställda. De flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Family of Yours

This is Ann-Christin Flodström

Title: Economist

Anki is Yours inhouse economist with extensive experience from Luleå University of Technology and several auditing firms.

When she’s not keeping track of the agency’s numbers, she likes to spend her time at her summer house or in nature, preferably with her running shoes on.
Should she end up on a desert island, she would make sure to bring a bag of Cheese Doodles.This is Claes Isaksson

Title: Connected EventsThis is Conny Veräjä

Title: Graphics DesignerThis is Daniel Engberg

Title: Copywriter

Daniel is the copywriter with assignments for clients such as Filmpool Nord, Galären and OK Norrbotten. He happily travels a hundred miles to get the best story and is a master of social media.

In his spare time he tries to learn to play guitar with his daughter and cooks for family and friends. He’s also a professional football coach in the Swedish 3rd division.This is Elin Landström

Title: Art Director

A responsible creator who always has a expert solution in the making. In addition to fantastic design, Elin is known for structure and organization is all her projects.

An illustrator with insatiable passion for food that makes her our very own food stylist.This is Emelie Morin

Title: Production Manager (Parental leave)

Emelie is a driven production manager and organizer with a kind of sixth sense attention to detail that gets both large and small projects of the ground. She has a background in consulting with a focus on accounting and finance.

She loves interior design and happily spends the winter/spring weekends in the mountains.This is Gabriella Maria Takino Lundholm

Title: Graphics Designer & Illustrator

Gabriella is the designer from Brazil that delivers creative solutions at high speed. With a keen eye for detail, the end result is always of the highest quality.

Snowboarder and martial artist with a background as a professional triathlete.This is Hanna Stridfeldt

Title: Creative Director, partner

With extensive experience from Forsman & Bodenfors and an eye for detail Hanna is a responsible Creative Director with a holistic perspective and a magician when is comes to building brands.

Originally from the south she thrives when she can works on various projects simultaneously, and loves to visits the best island in the world – Öland.This is Jakob Lind

Title: Creative Director & Client Manager, Stockholm Office

Jakob has a background as a freelance journalist with assignments all over the world. Today he is the creative director for Yours in Stockholm. With engaging ideas, he’s always searching for new perspectives and creative solutions.

Still traveling as soon as the opportunity arises and loves surfing and scuba diving. He also collects books and art.This is Jan Palo

Title: Senior Advisor

With over 50 years in the media industry, Jokke delivers advice and invaluable knowledge in all things concerning advertising and media.

When he is not at Yours, he works with non-profit associations in the cultural and sports world, including as chairman of Luleå Basketball Center.This is Jon Havnesköld

Title: Production ManagerThis is Karin Klockare

Title: Communication Strategist & Project Manager

Karin is a project manager and a partner at Yours. She thrives at social gatherings and loves new and creative ideas. A veteran of the agency life with an awe-aspiring ability for curiosity and focus.

When she’s not at work, she enjoys spending time with family and friends and she also a has a passion for food and wine.This is Magnus Höggren

Title: Creative Director, Film

Magnus is a conscious and trend-sensitive creator and film producer who has worked with digital channels for over a decade. Over the years, Magnus has worked with brands such as Sony Ericsson, Nike, Adidas, Goldman Sachs and Virgin.

A father of three with a light camera obsession that is most comfortable in his Birkenstock.This is Marlené Renholm

Title: Project Manager


Marlené is the project manager that adheres to the mantra of  planning, structure and strategies. A purposeful problem solver that’s always drawn towards new challenges.

Marlené is a natural bourn competitor who loves sports and has made the basketball court her second home.This is Niklas Räävi

Title: Web Developer
 / SEO

After finishing his degree in web development, Niklas became a web developer at Yours in 2016. He’s a wizard when it comes to front end development and solver of problems both big and small.

A self-proclaimed tech geek who enjoys films and good food and also volunteers at the social services in Luleå.This is Oskar Norberg Lundmark

Title: Project Manager & Web Developer

In addition to being a partner at Yours, Oskar works as a project manager, web developer and is the head of the agency’s IT department.

Oskar has a background as a professional snowboarder and today he is the head coach for the Swedish national climbing team.This is Patrik Öhman

Title: Graphics Designer

With over 30 years in the communications industry, Patrik contributes with routine, commitment and skill. An effective creator and problem solver with great sense of responsibility.

He spends his time spare time taking pictures, fishing and listening to music.This is Per Westerlund

Title: Connected EventsThis is Richard Wikström

Title: Visual Art & Film

With an expertise that is unique in Sweden, Richard delivers 3D animations and advanced retouch. He has previously worked with some of the world’s largest car brands and at Yours he contributes with innovative ideas that make a difference and create success for our customers.

When he’s not at work, he pumps iron or fixes things around his summerhouse (and look at beautiful horses of course).This is Sebastian Vikström

Title: Web Developer
This is Tobias Öström

Title: CEO, Media Strategist & Project Manager

Tobias is the media strategist with expertise within in target group analysis, media strategies, planning and consulting. A combination that results in communication that makes a real difference.

Family father who likes to spend time in the forest, on the climbing wall and in the powder snow.This is Vanessa Cicero

Title: Senior Copywriter

Vanessa is a purposeful creator and copywriter who delivers brilliant ideas and texts to screenplays, magazines and complete campaign concepts. She also has the agency’s best speaker voice.

Temperamental half-Sicilian with a predilection for good wines.This is Zakarias Persson

Title: Web Developer / Programmer

Zacke is a programmer and has worked with web since the turn of the millennium. He has also worked with IT support at Luleå University of Technology.

Zacke is also a certified zumba instructor and sometimes performs in medieval clothes when the association Frostheim has a meeting.Some clients of Yours

Film of Yours

Webb of Yours

not done

Case of Yours

not done