News of Yours

Elvira Hemström

Hej Elvira Hemström, Yours nyaste praktikant!

På villovägar mot det kreativa – välkommen till Yours Hanna Zanders 

Byråveckan

svenska designpriset

Yours kommunikationsbyrå vinner medalj i Svenska Designpriset

Filmstjärna till Yours

Ja(nine) för hela slanten

Ny ägargrupp driver Yours

Available offices in the city center

Hej Greta!

Det globala byrånätverket firar fem år i Luleå

Hemvändaren förstärker Yours

personalbild Conny

Rullstolen rullade in på en ny väg

En rockande duo till Yours

Yours satsar på Connected Events

Yours vinner LTU

Allt hon behöver på en öde ö – ostbågar

Elvira Hemström

Hej Elvira Hemström, Yours nyaste praktikant!

Under tre veckor har vi turen att ha 27-åriga Bodenbon Elvira Hemström till låns från andra året på Grafisk design-utbildningen på LTU.

Hej Elvira, kan du inte berätta lite om dig själv? Hur kom du fram till att du ville jobba med grafisk formgivning till exempel?

Intresset väcktes när jag jobbade med kommunikation för en kyrka. Det fick mig att söka in till en ettårig utbildning i digital kommunikation via Kalix folkhögskola. Jag märkte att jag ville sitta mer i Adobe-programmen än vad som ingick i utbildningen så därför sökte jag in till Grafisk design på LTU.

Vilken typ av formgivare skulle du säga att du är? Vad har varit roligast under utbildningen?

Roligast hittills har nog varit typografi och textsättning, eller egentligen kombinationen av text och bild – layout helt enkelt. Att få kombinera olika element för att hitta en balans, vad är för mycket luft och vad är för lite. En sådan formgivare kanske jag är. Men i den senaste kursen fick vi pröva på UI och hitta på en app och det tyckte jag också var roligt.

Hördudu, hur kom det sig att du gör din praktik här på Yours? Kan det ha något att göra med Byråveckan? (Byråveckan är ett samarbete mellan Yours, Oh My och utbildningen Grafisk design som Elvira går)

Ja, precis! Jag har varit med på Byråveckan två år i rad och varit här på Yours båda gångerna så inför min praktikperiod kändes det ganska naturligt att jag skulle vara här.

Det känns naturligt för oss också. Hur har din första vecka varit?

Det har varit roligt! Det är kul att få känna på arbetslivet, hur det är att vara på ett kontor i den här branschen som jag valt att rikta in mig mot och sätta sina kunskaper från skolan på prov. Det är också kul att se hur mycket samarbete det är mellan olika roller, och mellan samma roller. Sedan tycker jag att det verkar vara under en rolig period som jag är här. Det händer mycket och går fort.

Välkommen till Yours Elvira!

 

Fem snabba:

Bor: I radhus i Boden med min man.

Favorittypsnitt: Generellt gillar jag geometriska sans-serifer. Jag använde ganska nyss ett jag gillade, DM Sans. Den hade ett coolt G. 

Hobby: Jag har flera hobbys och det är oftast någonting där jag får använda mina händer. Just nu är det bakning där jag försöker att optimera mitt surdegsrecept.

Lyssnar på: Väldigt blandat men jag kommer alltid tillbaka till Coldplay. Jag har sett dem live två gånger så de har en speciell plats i hjärtat.

Drömmer om just nu: Sommar och ledighet. I sommar ska jag på en massa bröllop så det kommer bli en liten Sverigeturné.

På villovägar mot det kreativa – välkommen till Yours Hanna Zanders 

Hanna Zanders är vår nya praktikant(ish). Hon har tagit den långa omvägen via rättsvetenskap och pensionsmyndigheten innan hon bytte bana till design. Idag läser hon andra året på utbildningen i grafisk design vid Luleå tekniska … men vänta nu. Stoppa texten. 

Vadå rättsvetenskap? 

–  Eh, ja. Det är en ganska lång historia. Jag har alltid varit en kreativ person, men jag har glidit lite in och ut på det kreativa spåret och på något sätt inte alltid gett mig själv det utrymmet. Jag gick samhällsprogrammet på gymnasiet och jobbade i butik några år innan jag började läsa rättsvetenskap, alltid med kreativa sidospår, men jag förstod inte förrän nu att det är något kreativt jag ska jobba med, säger Hanna Zanders. 

När du sedan hade en kandidat inom rättsvetenskap så började du jobba på pensionsmyndigheten. Hur gick det? 

– Själva jobbet gick bra, men det fanns inte så stort utrymme för kreativa utlopp så det slutade med att hela kontoret var fullt av bilder med My Little Pony och alla whiteboards var fyllda med teckningar som jag gjorde. Det var inte riktigt mitt kall med andra ord. Även om mina alster, som jag förstod det, var uppskattade så kanske de inte riktigt passade in i estetiken på en myndighet. Där någonstans bestämde jag mig för att byta bana och söka in på designprogrammet. 

Kreativitet kan vara många olika saker, varför blev det just design? 

– Det finns ett strategiskt inslag med design som jag gillar. Man får tänka lite mer. Jag funderade även på rena konstutbildningar men design kändes mer rätt. Det är även omväxlande på ett sätt som jag tycker om. Jag är inte en människa som kan sitta och göra en repetitiv uppgift utan jag vill hela tiden ha nya utmaningar. När jag började på programmet så insåg jag ganska snabbt att det är det här jag ska göra.

Idag, ungefär två år senare, har hon alltså påbörjat sin praktik(ish) här på Yours. Men då måste vi kanske också förklara vad praktik(ish) betyder och för att göra det måste vi ropa in en annan Hanna, vår CD/AD/delägare, Hanna. 

[Hanna? HANNA… HANN!]

Kan du förklara vad praktik(ish) är? 

Hanna: Jo, men det är så att vi gärna tar in studenter som vill lära sig mer om hur det är att jobba på byrå och vara med när vi tar fram nya kampanjer och koncept. Det är alltså inte en del av utbildningens praktik utan det är mer att vi bjuder in studenter att hänga med oss. Förhoppningsvis lär de sig lika mycket av oss som vi lär oss av dem när de kommer hit med sin inspiration och sina nya idéer. 

Vad tycker du om det upplägget Hanna (OBS, ledande fråga)?

– Menar du mig nu? Det finns många Hanna här. Jo, jag tycker det känns jättebra. Jag sa det faktiskt till min man redan efter första dagen att jag kände mig väldigt välkommen. Det var verkligen så här ”hej, kom och var med här”,”vill du hjälpa till och göra det här?” Jag känner redan nu efter första veckan att jag lärt mig saker som man inte fått lära sig i skolan. 

Och varför ville du komma till just oss på Yours (OBS, ännu en ledande fråga)?

– Yours känns som ett nice ställe med bra vibbar. Jag träffade Hanna och Conny på Byråveckan och de berättade att det ibland finns plats för en student som vill komma och göra praktik(ish) på Yours så jag mailade några saker jag gjort till Hanna och några dagar senare hörde hon av sig. Det har verkligen varit så att jag gått härifrån varje dag och tänkt ”jag har lärt mig det här idag, gud vad kul”. 

Med den något kaotiska introduktionen välkomnar vi Hanna Zanders till Yours! 

Fem snabba:

Bor: villa på Bergnäset med man, fyra barn och en hund.

Hobby: Läsa böcker. Gärna fantasy.

Lyssnar på: Mycket rock och country.

Drömmer om: Att tillbringa min tid med någonting som jag tycker så mycket om och aldrig vill sluta med.

Guilty pleasure: vet inte om jag har någon. Köpa böcker kanske.

Byråveckan

Byråveckan är ett spännande samarbete mellan Yours, Oh my och grafisk design-utbildningen på Luleå tekniska universitet. Det handlar om att minska glappet mellan utbildning och det verkliga arbetslivet på en reklam-/kommunikationsbyrå (och att lära känna våra framtida kollegor redan nu). Under Byråveckan delas studenterna in i mindre grupper och får ett case för en verklig kund. Tanken är att imitera arbetslivet och få smaka på tighta deadlines. I slutet av veckan presenterar studenterna sina lösningar för byråerna och resten av sina klasskamrater.

Byråveckan hjälper studenterna att bli mer förberedda inför arbetslivet. Ett samarbete mellan universitetet och branschen gynnar dessutom både byråerna och studenterna, och i slutändan alla våra kunder. Det här är ett samarbete som vi hoppas ska växa sig ännu större i branschen och att fler vill bli en del av Byråveckan i framtiden.

svenska designpriset

Yours kommunikationsbyrå vinner medalj i Svenska Designpriset

Vid det prestigefyllda Svenska Designpriset 2023 kammade Yours kommunikationsbyrå i Luleå hem silvret i kategorin redaktionellt – kundtidning för arbetet med Kultje. 

Magasinet som Yours kommunikationsbyrå tagit fram tillsammans med uppdragsgivaren LKAB, skärskådar den gröna omställningen och är en konkret insats för att berätta om ett samhälle i konstant rörelse ur flera perspektiv. Yours prisades under en galamiddag som gick av stapeln på Moderna Museet i Stockholm den 19 oktober 2023.

– Att vinna priser är stort. Att få bidra till den gröna omställningen är större. Friheten vi fick för att ta fram tidningen, bildspråket och illustrationerna var avgörande för att förverkliga vår idé – att få hela Sverige att vända blicken mot norr. Vi är stolta över att ha förverkligat den visionen, säger Elin Boström, Art Director på Yours kommunikationsbyrå.

– Vi är jätteglada att Kultje uppmärksammats på det här sättet. Alla som bidragit till magasinet har gjort ett fantastiskt jobb. Design är nyckeln som öppnar dörren till läsarens nyfikenhet och engagemang, säger Erika Lindblad, kommunikationschef på LKAB.

Tobias Öström, vd på Yours, hyllar LKAB som en modig samarbetspartner.

– Det här priset visar att mod och kreativitet går hand i hand, och det är roligt att Yours inte bara gör bra reklam – utan dessutom prisvinnande.

Filmstjärna till Yours

Den kända spökjägaren Mattis Larsson såg till att nuvarande kollegor tappade hakorna när han till sitt första möte med Yours landade på uppfarten – i en luftballong.

En ingress som kräver svar. Svar som vi så klart ska reda ut. Mattis Larsson är 34 år, född och uppvuxen i Boden. Redan i tidig ålder, efter sisådär sex jordsnurr, började filmintresset infinna sig. Men det skulle ta 28 år innan han landade sitt första jobb som filmskapare.

  Jag lekte tidigt med min pappas digitalkamera. Klippte ihop ”kreativa” skräckfilmer med spöken och demoner. Ett intresse som idag känns långt bort. Jag vågar inte se några skräckisar överhuvudtaget, säger han.

Men tänk om livet faktiskt var en film. Då hade vi skrivit en berättelse om spökjägaren som med sitt paranormala utredningsteam jagat spöken i bland annat Pragborgen, Windsor (som grundades 1066 av Vilhelm Erövraren) och slottet Barn i Rumänien (mer känt som Draculas slott). Vi hade skrivit om en entré som fick hela Yours-familjen att stå med hakorna tungt tappade på parkeringen. Det var nämligen inte med bil han rullade in – utan med en luftballong som han precisionslandade på den lilla parkeringen. Nu handlar berättelsen istället om en helt vanlig kille som jobbat som telefonförsäljare och personlig assistent. En kille som efter en livsomvälvande händelse bestämde sig för att satsa på sin dröm.

– De senaste fyra åren har jag jobbat som personlig assistent åt min pappa som drabbades av en aggressiv Alzheimer. När han gick bort tog jag beslutet att våga göra det jag tycker är kul, säger han. 

Starten som praktikant på Yours gör inte att han ångrar valet. Snarare tvärtom.

– Första tiden på Yours har varit otroligt rolig. Det är ett skönt gäng som snabbt tog in mig i jargongen, säger Yours nya filmskapare. Det är en ny känsla för mig. Jag är ju varken spökjägare eller ballongflygare i det verkliga livet. Men på Yours kan mina idéer få plats och flyga. Jag ser fram emot att komma till jobbet varje dag, säger han.

Vi hälsar Mattis välkommen till Yours!

Ja(nine) för hela slanten

Om några månader är hon nybakad civilekonom men har redan nu klivit på en anställning som junior projektledare här på Yours. Lär känna Janine Gracia, den obotlig optimisten och ja-sägaren med ”allting går”-attityd.

Det har gått ett år sedan vi först lärde känna Janine. I början av 2022 kom hon nämligen till Yours för att göra praktik och gjorde ett så pass stort intryck att hon nu är vår nyaste medarbetare. Som tur är verkar känslorna vara återgäldade.

– Det som är roligast här på Yours är att varje dag kan se så olika ut och att mycket sker på studs. Här är det en massa olika grejer på gång samtidigt och man får vara med i både den kreativa och den strategiska delen. Jag har fått vara med på allt från att planera nya projekt till skridskoåkning på isvägen för ett filmprojekt.

Under våren kombinerar Janine jobbet på Yours med att skriva sitt examensarbete. Ett examensarbete med en frågeställning som väcktes under föregående års praktik.

– Jag märkte att it-företag har svårt att rekrytera dataingenjörer så det är det jag vill undersöka lite närmare. Jag är också intresserad av platsvarumärke. Norrbotten kommer ju att behöva rekrytera från södra Sverige och utomlands på grund av den gröna omställningen så jag skulle vilja koppla även det området till mitt arbete, berättar Janine.

Janine är född i Filippinerna och uppvuxen i den lilla byn Näsåker som ligger drygt 4 mil norr om Sollefteå. Dit kom hon vid fem års ålder och lärde sig flytande svenska på en månad. Vi på Yours känner Janine som en riktig ja-sägare och det verkar vara något som är medfött eftersom hon i barndomen direkt svarade ja när en kompis frågade henne om hon åkte skidor.

– Jag hade aldrig stått på ett par skidor och förstod inte vad det innebar, men jag följde med hennes familj till skidbacken i Näsåker, satte på mig ett par skidor och åkte upp med knappliften. Men när det var dags att åka ner fick jag panik och började grina. Skotern fick komma upp och hämta, minns Janine och skrattar.

– Jag är verkligen en ja-sägare och är på nästan allt. Jag lär mig gärna i farten och tänker alltid att det blir kul. Sen lärde jag mig att åka snowboard i stället så det ordnade sig.

I Luleå hamnade hon tack vare word-of mouth. Hennes storasyster pluggade här och rekommenderade även Janine att söka till LTU.

– Jag hade varit i Luleå och hälsat på henne tidigare och tyckte att det var en fin stad. Vintern är ju ganska lång men samtidigt finns det så många roliga aktiviteter att göra då och de ljusa sommarnätterna väger upp för vinterns mörker.

Vad ser Janine då mest fram emot med sitt nya jobb?

– Jag vill så klart utvecklas i min roll. Men jag ser också fram emot att få jobba med världens bästa kollegor som är så duktiga och ger mig inspiration varje dag. Jag lär mig något nytt från er hela tiden. Varje morgon när jag kliver upp är jag taggad på att gå till jobbet.

Och lika taggade är vi. Välkommen till Yours-familjen Janine!

5 snabba fakta:

Bor: Med sambon Jack samt katterna Max och Pixie.

Drömmer om: Att ta examen och unna mig själv en resa till en tropisk ö där jag ska sitta med en (eller två haha) Piña colada i handen.

Hobby: Har flera hobbys men min favorit just nu är golfen eftersom jag tog grönt kort i somras.

Lyssnar på: Poppig house-musik.

Guilty pleasure: Att planera. Inför varje ny skoltermin har jag inte kunnat hålla mig från att göra upp en plan för hela året.

Ny ägargrupp driver Yours

Den här stan behöver ännu mer kreativitet, inte sant? Det är precis vad vi på Yours också tycker. Därför har vår creative director Hanna Stridfeldt klivit in som delägare. Hanna har 15 års erfarenhet av branschen, 10 av dem på Yours där hon de senaste 4 åren arbetat som creative director, vilket hon också kommer fortsätta att göra.
– Vi vill skapa starka varumärken för verkliga människor. På Yours står alltid den kreativa idén i centrum och tack vare alla vassa kollegor, gör det hantverk vi lägger ner i varje uppdrag verkligen skillnad för slutresultatet, säger Hanna Stridfeldt.

Byrån drivs numera av Hanna Stridfeldt, Tobias Öström och Oskar Norberg.
– Hanna är både en erfaren och skicklig kreatör samtidigt som hon bidrar med ett driv som gynnar byråns utveckling, säger vd och delägare Tobias Öström.

Available offices in the city center

We have office spaces in central Luleå with both smaller and larger rooms available for rent. The historic wooden house is located at Lulsundsgatan 16 and has a green area and the shopping street just around the corner.

Our tenants have their own floor with access to conference rooms, a kitchen, coffee machine, sauna, and relaxation area. Wifi is available. Private parking spaces are available for rent in the courtyard.


Contact:

tobias@yours.se

Hej Greta!

Hon älskar naturen, familjen, färg och form. Säg hej till Greta som idag pluggar Grafisk design på LTU och som valt att ägna sin fritid åt Yours.

– Jag tycker de två veckorna med praktik vi fick från skolan var för lite. När jag fick tid över så valde jag att söka egen praktik för att få mer erfarenhet av branschen, säger hon.

Vem är Greta?

– Jag är en glad, utåtriktad och nyfiken person som älskar färg och form. 

Hur har första tiden som Yoursare varit?

– Underbar. Jag har redan lärt mig mycket och får vara med på väldigt många jobb. Ni har tagit emot mig med öppna armar och man känner sig inte rädd för att ställa de dumma frågorna.

Man brukar ju säga att det inte finns några dumma frågor, men här kommer i alla fall några som balanserar på gränsen.

Om du bara får lyssna på en låt resten av ditt liv?

– Keep your head up – Ben Howard. Den är då mest spelad på min Spotify.

Om du bara får se e film?

– Det blir nog The Holiday. Den gillar jag.

Men du, du är alltså här på fritiden?

– Jag har 25 procent mindre i skolan just nu och tyckte den praktik vi haft var för kort. Så jag passade på att söka på egen hand. Jag vill lära mig ännu mer och se hur branschen fungerar, få mer kött på benen helt enkelt inför när jag själv ska ut i arbetslivet.

Vi säger välkommen till Yoursfamiljen.

Det globala byrånätverket firar fem år i Luleå

Som första skandinaviska byrå gick Yours kommunikationsbyrå 2019 med i det internationella nätverket Affinitá. När det exklusiva nätverket nu firar fem år av kreativa och resultatdrivna samarbeten gör man det i Luleå.

– För oss är det en möjlighet att få visa upp vår del av världen med allt som händer här och samtidigt få en internationell utblick och perspektiv på hur vi kan hjälpa våra kunder framåt, säger Karin Klockare, vice vd och partner på Yours Kommunikationsbyrå.

Affinitá grundades 2017 av Hervé Kabla, vd för kommunikationsbyrån Else & Bang i Paris, och är ett oberoende globalt byrånätverk som idag består av 150 strategiska, kreativa, digitala och tekniska medieexperter. Alla byråer i nätverket är handplockade för sin expertis och effektivitet.

– Tillsammans i Affinitá har vi skapat unika möjligheter att erbjuda våra kunder internationell spetskompetens inom en rad områden som vi själva inte har lokalt och möjligheten att hjälpa våra kunder ut i världen. Det är kraften i det gemensamma arbetet som för våra kunder närmare sina mål, säger Tobias Öström, vd Yours.

Firar fem år av samarbeten

När Affinitá nu firar fem år som globalt nätverk, väljer man att göra det i norra Sverige och Luleå. Idag täcker Affinitá totalt fyra kontinenter, Europa, Nordamerika, Australien och Asien.

I’ts been amazing coming to Luleå, not just for experiencing the arctics, but for learning more about the green industry revolution happening in this part of the world, säger Victor Rivera, Agenda New York.

– The collaboration between agencies across countries and markets have delivered a true value not just to Nubis, but to our clients as well. Gatherings like this is key to create even stronger bonds and evolve our offerings, säger Jelle Oskam, Nubis Amsterdam

Hemvändaren förstärker Yours

Lära sig åka längdskidor, simma på badhus oftare och sparka på isvägen. Det är bara några av alla saker som lockat henne hem till Luleå igen. Erika Almqvist älskar inte att skriva men vi säger, trots det, varmt välkommen till jobbet som copywriter på Yours!

Efter åtta år inom byrålivet i södra Sverige fick pandemin Erika Almqvist att reflektera över hemlängtan, välbefinnande och framtidsdrömmar.

– Jag tycker om team-känslan som finns på en arbetsplats. Att jobba hemifrån var inget för mig, jag blev så deppig. På ett sätt kastade pandemin om min värld och jag funderade över var jag var på väg, vad jag egentligen vill – ska jag bo i regniga, blåsiga Göteborg? Nej, verkligen inte.

Erika kom fram till att det hon egentligen vill, är att bo närmare sin familj. Hon är uppvuxen på Hertsön i Luleå och här finns fortfarande föräldrar och syskon kvar. Den 7 februari började hon på Yours.

– Jag har haft ögonen på byråer i Luleå och jag har fått en positiv bild av Yours i sociala medier, det finns en härlig tonalitet som lockar mig. När jag såg att ni rekryterade en copywriter kändes det rätt att söka. Yours känns avslappnat och familjärt.

Men rollen som copywriter har varit långt ifrån självklar och Erika menar att det man uppmärksammas för som barn, ofta blir en sanning.

– Under uppväxten fick jag ofta höra att jag var duktig på att skriva och tänkte att det isåfall fanns två alternativ, bli författare eller journalist. Författare verkade omöjligt och att skriva nyheter hela dagarna kändes jättetråkigt.

Istället hoppade hon på en kurs på Luleå tekniska universitet – skriva för olika medier. 

– Vi hade olika föreläsare och en vecka fick vi besök av en copywriter. Då kände jag snabbt att det här, det här är ju roligt!

”Tjusningen ligger i idén”
Efter en sväng till USA där Erika titulerade sig au pair väntade en tre år lång utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation i Umeå.

– Sen läste jag en YH-utbildning till copywriter i Göteborg där jag varit kvar inom byråbranschen fram till nu. Det känns roligt att komma hem, jag är väl en typisk medgångssupporter som flyttar hem när det går bra för regionen, haha. Men det är spännande att det händer mycket i Norrbotten och jag är en person som älskar nystarter, jag får energi av upptäcksfasen.

Som copywriter går Erika igång på strategier och internet-trender och hon är van vid att ta fram kampanjer och koncept, skriva manus och redaktionella texter samt copy till sociala medier, webb och annonser. 

– Jag älskar inte att skriva men jag råkar vara bra på det. Tjusningen i att jobba med kommunikation ligger i idén, själva kommunikationsinsatsen och det strategiska arbetet man gör tillsammans med kunden. Då blir skrivandet sekundärt. 

Annat som lockar med att flytta hem är upplevelserna som följer med på köpet.

– Jag har stora planer på att börja åka längdskidor och åka mer spark. Jag vill också besöka badhuset oftare, vi har ju ett så himla fint badhus här i Luleå centrum. Framför allt ser jag fram emot all tid jag kommer få nu när jag inte behöver pendla längre.

Och vi ser fram emot tid med dig, välkommen till Yours-familjen Erika!

Gott&Blandat
Nördighet: Funderat på att bli logoped då det inte bara är ord i sig som är intressanta, utan även hur de bildas och låter i munnen.
Drömmer om: Att bo i ett torp.
Lyssnar på: Podcaster, ljudböcker, och Frank Ocean.
Tittar på: Just nu långsamma dokumentärer på SVT och Euphoria.

personalbild Conny

Rullstolen rullade in på en ny väg

Konst har han skapat i olika former sedan unga år. Men det var en olycka på skateboarden som gjorde att livet gick från tatuerare till Yoursare. Vi är glada över att få presentera Conny Veräjä som det senaste tillskottet i Yoursfamiljen.

31-åriga Conny Veräjä andas kreativitet. En konstnärssjäl som vuxit upp med pennan i handen. Precis som de flesta barn ritade Conny massor, men skillnaden var att han fick hakor att falla när han visade upp sina verk som liten. Redan vid 13 års ålder stod brorsans polare på rad för att få ta del av hans skapande.
– Jag började ganska tidigt rita tatueringsmotiv. Främst åt brorsans polare, säger han.

Framtiden var med andra ord självklar. Redan som 18-åring, samtidigt som han gick bygg på gymnasiet, började han jobba deltid som tatuerare vilket han fortsatte med i fem år. Under de åren kom även skateboarden in i bilden, och skulle visa sig ha en stor roll i att Conny faktiskt nu är Yoursare.
– Man får väl säga att det var skateboarden som förändrade mitt liv där på trappan på Hälsans Hus.

En ollie nedför en trappa på Hälsans hus slutade inte med ett proffskontrakt eller massa fina priser, utan i en rullstol med en bentransplantation och ny knäled.
– I samband med olyckan så började jag utveckla någon form av fobi för blod och hud. Vilket så klart inte är så bra om du jobbar som tatuerare. Så jag var helt enkelt tvungen att göra något annat.

Det blev starten på en ny resa som nu fortsätter på Yours trots ett år kvar på LTU där han läser grafisk design. Som formgivare menar Conny att han är väldigt kreativ och otroligt medveten.
– Det började med en praktik, och sedan ringde Tobias, vd på Yours, och frågade om jag var intresserad av att komma in och jobba lite extra. Det känns otroligt roligt. Det är väldigt lätt att komma in på Yours. Jag känner mig sedd och välkommen, säger Conny, som gjorde sitt första riktiga pass på kickoffen av nya Yourshuset.
– Det var en drömstart.

Fakta – Conny Veräjä
Ålder: 31 år
Bor: I tvåa i Luleå tillsammans med sin sambo Hanna.
Gör: Jobbar som ad på Yours och målar en jäkla massa tavlor på fritiden.
Rädd för: Prestationsångest.
Ser/lyssnar på: Har inte tid att titta på nåt. Lättsamt om jag nu tittar på något. Lyssnar på rock i alla dess former skulle jag säga.

PS: Vi hoppas kunna öppna en egen tatueringsstudio inom en snar framtid.

En rockande duo till Yours

Här är den rockande duon som ska se till att Yours på ett ännu bättre sätt kommer kunna möta kundernas framtida behov.

Under flera år har Yours och Compodium haft ett nära samarbete. När Compodium tog beslutet att avveckla Connected Events såg vi på Yours möjligheten att ta ännu ett steg i vår ambition att genom idéburen kommunikation föra varumärken och människor närmare varandra. Något som Claes Isaksson och Per Westerlund mottog med öppna armar.
– Det känns lite som att man kommit hem. Som att vi pratar samma språk, säger de båda.

Claes och Per har levt ett liv i närheten av varandra sen ungdomsåren. Gått förbi varandra på samma konserter, beställt ur samma bar, ja till och med lyssnat på varandras spelningar. Men det var först för drygt ett och ett halvt år sedan som deras vägar möttes på riktigt när Per blev aktuell som Claes kollega.
– Jag kände direkt att det var rätt,  ville anställa honom på en gång säger Claes som ser Connected Events lite som sin bebis.

Vad gör då Claes och Per, förutom att de givetvis har bildat Yours egna husband?
– Vi har en jäkla massa års erfarenhet av att arrangera fysiska och digitala möten i både små och stora skalor. Vi fixar allt från teknik till agenda, säger Per.

För Yours är tajmingen på Claes och Pers intåg perfekt nu i en ”post-Covid-era” där man måste tänka nytt. Vi hälsar vår senaste stjärnduo varmt välkomna och hoppas på många många fler musikaliska aha-upplevelser.

Fakta – Claes Isaksson
Ålder: 53 år
Bor: Luleå
Gör: Connected Events och musik
Rädd för: Björn
Ser/lyssnar på: Allt som kommer från hjärtat

Fakta – Per Westerlund
Ålder: 60
Bor: Universum, Jorden, Europa, Sverige, Luleå, Bergnäset, Villastaden
Gör: Digital Kommunikationsstrateg på Connected Events
Rädd för: Svindlande höjder
Ser på: Oftast komedier tex: ”Monty Pythons”, ”Solsidan”
Lyssnar på: Allt möjligt, men det blir nog mest Jazz tex: ”As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls” Pat Metheny, ”The man with the horn” Miles Davis. Även filmmusik är nåt som jag gillar, speciellt av mästarna: Hans Zimmer, Ennio Morricone, John Williams

Yours satsar på Connected Events

Yours förvärvar  affärsområdet ”Connected Events” från Compodium.
Genom att etablera affärsområdet Connected Events stärker kommunikationsbyrån Yours sin förmåga att möta kraven på ”det nya normala” där fysiska events kompletteras med digitala. Med nya hybrida möteslösningar kombineras det fysiska värdskapet med det digitala. Timingen är perfekt nu i en ”post-Covid-era” där innovativa nya mötesformer blir ett starkt integrerat erbjudande till kunder och samverkanspartners.  

Yours och Compodium har samarbetat under många år och genomför denna strukturaffär för att stärka respektive bolags profil och tydlighet på marknaden. Compodium fokuserar på att bli en renodlad SaaS-leverantör inom premiumsegmentet för regulatoriskt styrda organisationer  med en ambition att även nå internationella målgrupper och Yours fortsatta ambition är att föra varumärken närmare människor genom idéburen kommunikation. 

”Connnected Events har varit en viktig del av Compodiums resa och det känns verkligen bra att Yours tar över stafettpinnen för att förädla Connected Events erbjudande vidare. Jag önskar dem ett varmt lycka till, säger Bengt Grahn, grundare och delägare på Compodium.

”Vi tar i och med den här affären vårt eventerbjudande till en helt ny nivå och blir konkurrenskraftiga på såväl den regionala som den nationella marknaden. Det känns extra roligt att Claes Isaksson och Per Westerlund blir Yoursare” säger Tobias Öström, VD på Yours.

För frågor om erbjudandet kontakta tobias@yours.se

Yours vinner LTU

Yours blir filmleverantör till Luleå tekniska universitet.
– Det är väldigt roligt och hedrande att vi vunnit förtroendet att utveckla LTU:s rörliga kommunikation, säger Marlené Renholm, projektledare på Yours kommunikationsbyrå.

Under vintern 2020 gick LTU ut med upphandlingen på jakt efter en filmleverantör och i februari stod det klart att valet föll på Yours kommunikationsbyrå.
– LTU är en hjärtekund som vi har jobbat med genom åren och det känns jätteroligt att kliva in och producera ännu mer film, ett riktigt bra och viktigt verktyg för att föra LTU:s varumärke närmare sina målgrupper, säger projektledaren Marlené Renholm.

Vi har producerat film för LTU tidigare och nominerades bland annat till Publishingpriset med filmen Vatten på Mars. Nu ser vi fram emot att tillsammans med vår uppdragsgivare skapa effektiv kommunikation genom fler filmer.

Hör gärna av dig om du också är nyfiken på hur du kan använda film som en del i din kommunikation.

Allt hon behöver på en öde ö – ostbågar

På en öde ö är en påse Cheese Doodles det enda hon behöver för att överleva. Joggingskorna är också något som ligger Anki varmt om hjärtat. Men Yours nya ekonom är inte ett fan av att räkna kalorier. 

– Inte lika roligt att tänka på sådana siffror, säger Anki Flodström, ekonom. 

När Anki inte håller koll på byråns siffror gillar hon att vistas i naturen runt stugan, gärna med löparskorna på. Men det finns bara en sak hon inte klarar sig utan. 

– Om jag hamnade på en öde ö måste jag ha med mig ostbågar. Det klarar jag mig inte utan. 

Men trots löpintresset, kärlek för ostbågar och sin talang för siffror så gillar hon inte att räkna kalorier. 

Hur hamnade då Yours nya stjärna just här? 

– Jag har varit på både LTU och revisionsbyråer. Men ville vara under något privatägt där man har en bättre helhetsbild. Roligare att göra jobbet själv än att granska andras jobb, säger hon. 

Nu har du varit här ett tag, vad har gjort dig mest överraskad? 

– Här är det mer fokus på kunder. Det känns som att man tar sin uppgift mer på allvar och vill leverera mer show än vad jag är van vid.  

 

Vi säger varmt välkommen till Yours-familjen.

Family of Yours

This is Claes Isaksson

Title: Connected Events

Claes is head of Connected Events at Yours and manages our customers’ digital arrangements. Considering he started streaming in the 90s before most people even knew what it was, in addition to many years in radio and television production, it is no wonder that he is now an expert at getting audio and video to stream seamless.

In his spare time, he plays drums in two hard rock bands and spends time in his summer house in Lindefallet as soon as he gets the chance.



This is Conny Veräjä

Title: Art director

Conny is our most punk-rock art director with a background as both a painter and tattooist. After delivering big ideas and sharp concepts, he designs web sketches that make us go 🥵😮‍💨

In his spare time, he plays around with oil on canvas, grows chilies on every surface in the apartment, and rides his bike naked in the Tornedalian forest.



This is Elin Boström

Title: Art Director / Event Planner

A responsible creative who always has an expert solution in the making. In addition to fantastic design, Elin is known for structure and organization is all her projects.

An illustrator with an insatiable passion for food which makes her our very own food stylist.



This is Emelie Fabricius

Title: Production Manager / Event Planner

Emelie is a driven production manager and organizer with a kind of sixth sense attention to detail that gets both large and small projects of the ground. She has a background in consulting with a focus on accounting and finance.

She loves interior design and happily spends the winter/spring weekends in the mountains.



This is Erika Almqvist

Title: Copywriter

After several years at agencies in southern Sweden, Erika started working at Yours in 2022. With an eye for trends, a brain for strategies and a sense of tonality, Erika is a sharp copywriter who creates fantastic reading experiences. She takes on everything from campaigns, concepts and editorial texts to content for social media and web.

Erika loves fresh starts, dreams of living in a cottage and likes to devour slow SVT documentaries.



This is Gabriella Maria Takino Sundström (Parental leave)

Title: Graphic Designer / Illustrator

Gabriella is the designer from Brazil that delivers creative solutions at high speed. With a keen eye for detail, the end result is always of the highest quality.

Snowboarder and martial artist with a background as a professional triathlete.



This is Hanna Stridfeldt

Title: Creative Director / Partner

With extensive experience from Forsman & Bodenfors and an eye for detail Hanna is a responsible Creative Director with a holistic perspective and a magician when is comes to building brands.

Originally from the south she thrives when she can works on various projects simultaneously, and loves to visits the best island in the world – Öland.



This is Jakob Lind

Title: Creative Director & Client Manager, Stockholm Office

Jakob has a background as a freelance journalist with assignments all over the world. Today he is the creative director for Yours in Stockholm. With engaging ideas, he’s always searching for new perspectives and creative solutions.

Still traveling as soon as the opportunity arises and loves surfing and scuba diving. He also collects books and art.



This is Janine Gracia

Title: Project Manager / Event Planner

Janine is Your’s project manager who, in 2023, completed a masters degree in economics with a focus on marketing. She thrives on structure, juggling several projects and likes creativity and strategy.

Janine is a yes-sayer and incurable optimist who loves travel, her cats and has a newfound love for golf.



This is Mattis Larsson

Title: Film Producer

Mattis has 30+ years of experience in film production. That is, if you count the horror films he recorded on his father’s digital cameraas a child. His professional career started at Yours in 2023. Here he is an important part of the film team as a passionate film producer and editor with an eye for detail.

In addition to his interest in film, this son of Boden has a secret unrealized dream of becoming a stand-up artist and often tests his material on us colleagues.



This is Niklas Räävi

Title: Web Developer
 / SEO

After finishing his degree in web development, Niklas became a web developer at Yours in 2016. He’s a wizard when it comes to front end development and solver of problems both big and small.

A self-proclaimed tech geek who enjoys films and good food and also volunteers at the social services in Luleå.



This is Oskar Norberg

Title: Project Manager / Web Developer / Partner

In addition to being a partner at Yours, Oskar works as a project manager, web developer and is the head of the agency’s IT department.

Oskar has a background as a professional snowboarder and today he is the head coach for the Swedish national climbing team.



This is Per Westerlund

Title: Connected Events

Per is the second half of Connected Events, our agency-in-the-agency for digital events. After a long career in motion picture mixing, Per is a sound-genius and can also title himself digital strategist.

He lives in Luleås Danderyd a.k.a. Bergnäset where he enjoys whipping out the guitar for family and friends.



This is Richard Wikström

Title: Visual Art / Film producer

With an expertise that is unique in Sweden, Richard delivers 3D animations and advanced retouch. He has previously worked with some of the world’s largest car brands and at Yours he contributes with innovative ideas that make a difference and create success for our customers.

When he’s not at work, he pumps iron or fixes things around his summerhouse (and look at beautiful horses of course).



This is Sebastian Wikström

Title: Web Developer

He lives for dynamic web design, 3D animations and AI. Sebastian is the frontend developer who codes until his cuticles bleed. After finishing a web developer program at Changemaker, he started his Yours career with an internship that later turned into employment.

Sebastian is Your’s only real gym guy. When he’s not coding or lifting junk, you’ll find him on the couch with his boxer Dante or on the golf course, always sporting one of his fourteen blue caps.



This is Tobias Öström

Title: CEO / Strategist / Project Manager / Partner

Tobias is the media strategist with expertise within in target group analysis, media strategies, planning and consulting. A combination that results in communication that makes a real difference.

Family father who likes to spend time in the forest, on the climbing wall and in the powder snow.



This is Vanessa Cicero

Title: Senior Copywriter

Vanessa is a purposeful creator and copywriter who delivers brilliant ideas and texts to screenplays, magazines and complete campaign concepts. She also has the agency’s best speaker voice.

Temperamental half-Sicilian with a predilection for good wines.



Some clients of Yours

Film of Yours

UP YOURS