Outinens Potatis

Bakgrund

2016 fick Yours Kommunikationsbyrå uppdraget att ansvara för Haparandaföretaget Outinens Potatis kommunikation och sociala medier. Våra kommunikationsinsatser har vi valt att lägga i sociala medier, som Facebook, Instagram och Youtube. Det finns främst tre anledningar till det – att vara där målgrupperna finns, det ger mycket ”pang för pengarna” och att det är ett hållbart sätt att arbeta med marknadsföring. Grunden i vårt budskap är: ”Rena råvaror – inga e-medel – inget svammel”. Eller för att förtydliga: svensktillverkad potatisgratäng utan tillsatser.

”ALTERNATIVE FACTS”

I digitala media arbetar vi efter en fastslagen plan. Men det gäller samtidigt att snappa upp nyheter och fenomen. När Kellyanne Conway, rådgivare åt president Donald Trump, blev kritiserad för sitt uttalande ”alternative facts” i januari 2017, var vi inte sena att haka på. Redan samma dag hade vi lagt ut ”Vi arbetar bara med sanningen” på Facebook, och våra följare reagerade direkt.

"KROPPEN DIN TRENGER POTET"

Ett annat exempel är när Skam-febern var som hetast i vintras. Då la vi upp en bild på Instagram som fick rubriken ”Kroppen din trenger potet”, (apropå Nooras pep-talk till Vilde).

SÄRSKRIVNING SOM SÄLJER

Det här med särskrivningar är inget som vi uppmuntrar. Men ibland har vi inget val. Som när Outinens bytte ost i sina potatisgratänger. Allerums (som gör den fantastiskt goda osten) ville att vi på förpackningarna skulle skriva ”Ekologisk Präst Ost”. Det tog inte lång stund innan detta uppmärksammades. Men då vände vi det till något kul och lanserade ”prästbadsreceptet”, där vi berättade om präster som extraknäckte genom att bada i grädden.

DOKUSÅPAN OM OUTINENS

Som alla andra kändisar tyckte vi även att Kalle Outinen behövde en egen dokusåpa. I mars sändes första ”avsnittet” av Kalle och potatisfamiljen på Youtube och facebook,där man får följa  hela familjen Outinen. Eftersom det blev en självlar succé gjordes under hösten 2017 ytterligare ett avsnitt. I skrivande stund ligger fyra filmer ute och vi hoppas naturltigtvis få visa fler inblickar i Kalles potatisliv.

NYFIKEN PÅ VAD VI KAN GÖRA FÖR DIG?

Tveka inte att höra av dig. Har du vägarna förbi Luleå är du varmt välkommen in på en kopp kaffe och lite inspiration.

Vi finns på Kungsgatan 13.
[email protected]