Moa flyttar in

Hon har salsahöfter och hiphoparmar, är modig fast rädd och vill att alla ska må bra men gärna lösa sin skit. Moa Szybalsky Hjalmarstål är Yours nya copywriter och vi har knappt träffat henne. Luddigt men fullständigt självklart.

En förmiddag i november 1986 föds Moa Szybalsky Hjalmarstål i Stockholm. Hon växer upp i Gröndal, läser mediaprogrammet på gymnasiet och lever för dansen där hon varvar dancehall och street med extraknäck som Go-Go på klubbar i Marbella.
– När jag klev in i balettsalen på Balettakademien i Stockholm 18 år gammal gjorde jag det med salsahöfter och hiphoparmar, läraren bara skakade på huvudet och skrattade.
Hon verkar vara lite så, den här Moa. En kreativ varelse som tar för sig, hakar på utmaningar och dras dit energin är. Genom åren har yrkestitlarna avlöst varandra – projektledare, kommunikationsansvarig, producent, strateg, creative director och kommunikatör. Alltid kombinerat med copywriter.
– Jag har pluggat konsthistoria och modehistoria, gått konstskola och läst svenska som andraspråk också. Förutom att jag pluggat på Berghs alltså, skrattar hon.
Ni vet vad man säger, en lång lista kan alltid bli längre och därför hoppade hon på vikariatet som uppstod hos oss på Yours när copywritern Daniel Engberg gick på föräldraledighet.
– Det är förvirrande, svinkul och utmanande. Jag har nog aldrig fått så mycket feedback och kärlek förut och för en som är otroligt hård mot sig själv är det väldigt fint. Men det är klart det är märkligt att börja ett nytt jobb när vi jobbar hemifrån. Det jobbigaste med att arbeta hemma är ju att jag aldrig kommer hem, på nåt sätt. Och jag längtar till jag får träffa alla yoursare, jag vill vara bland människor.

Luleå vann
Moa kallar sig själv för adrenalinfobist och menar att det mesta med fart är läskigt. Som att cykla, åka skidor, köra bil och så vidare.
– Varför ska jag jaga döden? Jag ser allt som kan gå åt helvete helt enkelt. Vilket ju är kanonbra om du jobbar med PR men mindre kul för min mer adrenalinstinna familj. Men jag vill påstå att jag är modig på andra sätt.
Ja, som flytten till Luleå till exempel, som tar sin början på en strand i Thailand 2006. Sand mellan tårna har nämligen både Moa och främlingen som ska visa sig vara den stora kärleken, men som hon inte har en aning om just då. 7 år och ett Facebook-inlägg senare ses de igen och efter tredje dejten flyttar Moa 91,8 mil.
– Prick ett år efter första dejten gifte vi oss mitt i butiken Nordansmak i Luleå. Jag trivs här, jag får ut mer av livet här uppe. I Luleå glider man över till en kompis med en flaska vin efter jobbet. I Stockholm bor alla vänner med flera mils avstånd och då blir stan platsen att ses på, det kostar alltså minst 1000 spänn varje gång du vill träffa en kompis. Dyrt ju.
2016 föds Kali och ger Moa ännu en titel, massa kärlek och färre timmar på dygnet.
– Allt jag vill göra en ledig dag är omöjligt med en fyraåring. Jag älskar att läsa och jag älskar att bygga lego, liksom på riktigt. Att följa en instruktion till punkt och pricka, jag tycker det är meditativt och superhärligt. Men när jag snart vågar ta körkort har jag bestämt att jag äntligen ska börja dansa igen.

Det ser vi på Yours också fram emot. Varmt välkommen Moa och alla dina discomoves, lär oss allt du kan!